ANNONCE

Kims liv i billeder: Ville være fyldt 75 i dag

23. oktober 2020 12:25 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

I dag - 23. oktober 2020 - ville Kim Larsen være fyldt 75 år.

30. september 2018 døde Danmarks nationalskjald Kim Larsen efter længere tids kamp mod kræft.

Han blev 72 år gammel.

I dag – 23. oktober 2020 – ville han være blevet 75 år.

I galleriet øverst kan du se billeder fra Kim Larsens imponerende karriere.

Kim Larsen fik tilbage i januar 2018 konstateret prostatakræft.

Dengang fortalte hustruen om ham:

– Behandlingen er stadig i gang, men det går rigtig fint. Jeg var ved at sige, at han aldrig har haft det bedre, men det har han selvfølgelig, sagde Liselotte Kløvborg til Ekstra Bladet.

Men det var Kim Larsens impresario Jørn Jeppesen, der delte nyheden inde på musikerens hjemmeside:

“På vegne af Larsen-familien skal jeg med stor sorg meddele, at Kim Larsen i morges er sovet stille ind efter længere tids sygdom. Kim Larsen blev 72 år”.

Ifølge hjemmesiden var Kim Larsen i sin sidste stund omgivet af sin kone Liselotte samt sine seks børn Pelle, Sylvester, Alice Eva, Molly, Hjalmer og Lui.

Senere var det også på kimlarsen.dk, at enken takkede Danmark:

“Jeg og alle Kims seks børn vil herigennem gerne takke dybt for den kæmpe kærlighed, der fra alle steder i landet er strømmet mod min elskede mand og børnenes elskede far. Intet kan hjælpe med at hele den altoverskyggende store sorg der har ramt os, men alle de smukke ord og hilsner, alle de smukke blomster, arrangementerne til ære for Kim rundt i landet og ikke mindst den dybe respekt og den smukke stilhed, der er blevet udvist os foran Kims og mit og drengenes hjem, har varmet os alle og har været meget, meget smukt at opleve”, skrev Liselotte Klovborg.

Farvel fra kolleger

Det var ikke småt med rosende ord om Kim Larsen, da nationalskjalden var døde.

– Tak for kampen, chef!! Det gjorde du sgu rigtigt godt!! Både hver dag og midt om natten. Hvil i fred!, skrev Jesper ‘Jokeren’ Dahl blandt andet på Facebook.

– Larsen er død, og det er synd for hans nærmeste og trist for hans fans. Mere end det er for Kim. Men det er især noget skidt. For Kim var en ledetråd og et fyrtårn, langt ud over musikken, skrev Allan Olsen på Facebook.

Men også en af nutidens helt store musikere fattede tasterne, da Kim Larsen gik bort.

– Så blev der stille… En sorgens dag for dansk musik. En sorgens dag for dansk kultur. Ja, en sorgens dag for hele Danmark. Tak for musikken Kim Larsen, skrev Rasmus Seebach efter nyheden brød ud.

Danmarks nuværende statsminister, Mette Frederiksen, delte også sine tanker om den gamle hankat.

– Han har givet os Rabalderstræde, Midt om Natten, Papirsklip, Susan Himmelblå og så uendeligt mange flere. Nu er han desværre gået bort. For mig en af de største. En ægte dansk nationalskjald. Kære Kim Larsen. Jeg håber, du fik set, det du ville. Hørt din melodi. Takket være dig, har de fleste af os danskere i hvert fald fået en helt særlig melodi, lød det i et Facebook-opslag.

Nyt album

I 2019 udkom Larsen sidste indspilninger – 12 sange – på albummet “Sange Fra Første Sal”.

Sangene er indspillet i Kim Larsens lejlighed – på første sal – og de blev indspillet over foråret og sommeren 2018. Med til at indspille sangene var sønnen Hjalmer og Jørn Ørn, der også var Larsens manager.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu