Kina afviser USAs anklager om hacking

17. marts 2013 05:37 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kina afviser USAs anklager om hacking
Billede mangler

KINA: Premierminister Li Keqiang afviser søndag amerikanske beskyldninger om hackerangreb og siger, at Beijing ikke støtter cyberspionage, efter at præsident Barack Obamas har optrapppet retorikken om emnet, skriver AFP.

»Kina er selv offer for cyberangreb,« sagde Li på et pressemøde efter et møde i parlamentet.

»Kina støtter ikke cyberangreb. Vi er imod den slags aktiviteter,« sagde den kinesiske premierminister.

»Jeg synes ikke, vi skal komme med den slags grundløse beskyldninger mod hinanden, og hellere bruge tiden på at gøre noget praktisk for at forbedre cybersikkerheden,« sagde Li.

I sidste måned hævdede en rapport fra det amerikanske sikkerhedsfirma Mandiant, at en enhed fra den kinesiske hær havde stjålet hundredevis at terabytes data fra mindst 141 organisationer hovedsageligt i USA.

Firmaets rapport konkluderede, at Kina stod bag cyberangrebene, hvilket medførte heftige benægtelser fra kineserne.

Obama tog emnet op i sidste uge og sagde, at der bliver flere cyberangreb mod USA, og at nogle af dem kommer fra andre lande.

»Vi har gjort det klart over for Kina og andre statslige aktører, at vi forventer, at de følger internationale normer og overholder internationale regler,« sagde præsidenten i et interview med ABC News.

»Konflikter mellem stormagter er uundgåelige,« sagde den kinesiske premierminister og tilføjede, at amerikanske embedsmænd havde fortalt ham, at de »arbejdede for amerikanske interesser«, hvortil han havde svaret, at han »arbejder for kinesiske interesser«.

BNB/AFP

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu