Kina beder Assad stoppe drab på oprørere

8. marts 2012 12:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kina beder Assad stoppe drab på oprørere
Billede mangler

Der har været nølen fra kinesisk side, når talen er faldet på en fordømmelse af det syriske regimes vold mod den civile befolkning.
Men nu er Kina også kommet med på resten af verdens vogn.
I en kovending beder landet gennem deres udsending til Syrien nu præsident Assad og hans regime om at stoppe volden.
“Han (den udsendte, red.) opfordrede den syriske regering og andre involverede parter til at stoppe volden øjeblikkeligt og gå i aktivt samarbejde med FN og Røde Kors for at løse den humanitære situation, især i Homs,” sagde Liu Weiman, der er talsperson for det kinesiske udenrigsministerium, ifølge Reuters.
Den kinesiske udsending har fremlagt en sekspunkts plan for den syriske regering, hvor man blandt andet opfordrer til forhandling med oprørsgruppen. Ifølge Udenrigsministeriets talsmand blev planen taget godt imod.
Kina har to gange sat en stopper for FN-resolutioner, der skulle fordømme det syriske regimes håndtering af oprøret. To gange har landet nedlagt veto mod forslaget i sikkerhedsrådet. Det samme har Rusland gjort.
Syrerne har været igang med deres oprør i et år. De hårde kampe mellem regimet og oprørere har kostet op mod 8.000 livet, mener FN.
De seneste uger har den belejrede by Homs været udsat for uophørlige bombardementer, der har dræbt hundredevis af civile oprørere.
Kilde: Reuters

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu