Kina: Ny leder vil bekæmpe korruption

15. november 2012 09:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kina: Ny leder vil bekæmpe korruption
Billede mangler

Der skal slås hårdt ned på korruption i kommunistpartiet lover Kinas nye leder, Xi Jinping der også vil gøre livet bedre for kineserne.
 
Foran hundredvis af journalister gik Kinas nye leder, Xi Jinping, torsdag lokal tid på scenen i Folkets Store Hal i Beijing sammen med den nye magtfulde inderkreds i landets regerende kommunistparti.
 
Beskeden var klar fra 59-årige Xi, som netop er blevet udnævnt som generalsekretær for kommunistpartiet og dermed ventes at overtage præsidentposten efter Hu Jintao til marts næste år:
 
– Kommunistpartiet står over for enorme udfordringer, og der er mange presserende problemer i partiet, som er nødt til at blive løst – især korruption og bureaukrati, siger Xi Jinping fra talerstolen.
 
– Vi må gøre alt, hvad vi kan, for at løse disse problemer. Hele kommunistpartiet må være opmærksomme på, hvad der foregår, tilføjer Xi.
 
Hermed ligger han på linje med den afgående præsident Hu Jintao, der i sin åbningstale ved kommunistpartiets partikongres i sidste uge tordnede mod svindlerne.
 
Hu sagde, at korruption må straffes hårdt – uanset om det finder sted på laveste eller højeste niveau.
 
Xi Jinping slår også fast, at kommunistpartiet må arbejde for at komme tættere på folket. Og så vil den kommende præsident gøre verdens folkerigeste nation og næststørste økonomi stærkere og mere magtfuld.
 
– Vi har et stort ansvar. Folket ønsker et bedre liv, og det er det, vi skal kæmpe for, lyder det fra Xi Jinping, som talte i små 20 minutter til verdenspressen.
 
Den magtfulde kerne i kommunistpartiet består af syv personer og hedder Politbureauets Stående Komité. Organet ledes af generalsekretæren – Xi Jinping.
 
De seks andre medlemmer blev præsenteret af Xi ved torsdagens pressemøde i Folkets Store Hal. Kinas vicepremierminister Li Keqiang er blevet en del af den magtfulde kerne, og dermed er han kørt i stilling til at blive landets kommende premierminister til marts.
Kilde: AFP
 

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu