Kina: Vi får tættere bånd til Danmark

11. juni 2012 14:53 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kina: Vi får tættere bånd til Danmark
Billede mangler

Der har været lidt knas på linien mellem Kina og Danmark i de seneste år. Senest da Lars Løkke Rasmussen tog imod Tibets åndelige leder, Dalai Lama, i sin embedsbolig, Marienborg, i 2009.
Det fik Kina til at aflyse en række møder med danske ministre i seks måneder efter.
Men Kinas præsident, Hu Jintaos, besøg i Danmark fra torsdag til lørdag vil åbne et nyt kapitel i forholdet mellem Kina og Danmark.
Det siger Kinas viceudenrigsminister, Song Tao, der mandag talte med pressen i Beijing om præsidentens forestående besøg.
Song påpeger ifølge nyhedsbureauet Xinhua, at det er første gang, siden Kina og Danmark fik diplomatiske forbindelser i 1950, at en kinesisk præsident besøger Danmark.
Besøget ventes også, siger Song, at forbedre de bilaterale politiske bånd, den gensidig respekt og tillid, ligesom det fremtidige forhold skal afstikkes.
Det er en vigtig del af at mødes på højt niveau, siger han.
Der skal desuden tales Europa i København, hvor Hu mødes med dronning Margrethe og statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), ligesom der skal underskrives en række bilaterale aftaler.
– Vi håber, at den danske side fortsat vil spille en aktiv rolle, når det gælder om at fremme det varige og stabile forhold mellem Kina og Europa, siger Song, der tilføjer, at han venter, at besøget bliver en stor succes.
Videre siger Song, at da Danmark har formandskabet for EU, vil præsident Hu også drøfte den igangværende økonomiske situation og krisen i Europa med sine danske værter.
Blandt de aftaler, der skal underskrives, er en del aftaler inden for landbrugsområdet og området for fødevarer.
Der skal desuden underskrives en aftale om udveksling af kulturcentre, og viceudenrigsministeren siger da også, at udveksling af kulturen og kendskabet folk og folk imellem ventes at blive styrket

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu