ANNONCE

Kinesisk raket ude af kontrol: På vej mod jorden

5. maj 2021 07:44 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Pentagon holder øje med raketten

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

Det amerikanske forsvarsministerium Pentagon holder i disse dage øje med en kinesisk rumraket, der er ude af kontrol, som er på vej mod jorden, uden at nogen kan sige præcist, hvor og hvornår den vil lande. Det skriver CNN.

Man forventer, at raketten rammer jordens atmosfære mellem den 8. og den 10. maj, men det er uvist, hvor og hvornår raketten mere præcist kommer til at falde mod jorden.

Det er rakettens størrelse, og vægt, der vækker bekymring. Den vejer 22 tons og er 30 meter høj, men det betyder ikke, at der er overhængende fare for en katastrofal ulykke i de kommende dage.

Det er ikke jordens undergang

CNN har talt med Jonathan McDowell, der er astrofysiker ved Harvard University, og han siger til CNN, at det ikke er jordens undergang, der er på vej fra oven.

– Risikoen for, at der sker en ulykke, eller at nogen bliver ramt, er ret lille. Det kunne ske, men risikoen er ekstremt lille. Jeg ville ikke ligge søvnløs om natten over det, siger Jonathan McDowell til CNN.

Der er meget vand

Jonathan McDowell fortæller, at raketten kommer til at bevæge sig rundt om jorden 30 gange i løbet af de to dage, man forventer, at den vil ramme atmosfæren.

– Den flyver med 18.000 miles i timen (28.968 kilometer i timen), så hvis du gætter forkert med en time, rammer du 18.000 miles forkert, siger Jonathan McDowell til CNN.

Hans bedste bud på, hvor raketten kommer til at lande, er i et hav et sted i verden, da størstedelen af jorden består af hav.

Kinesisk rumstation

Raketten blev sendt afsted sidst i april. Med sig bragte den dele til en planlagt kinesisk rumstation.

CNN skriver, at rumstationen er ved at blive samlet, og at der bliver sendt dele op til den løbende.

Det er planen, at rumstationen er fuldt operationel mod slutningen af 2022.

Se flere fotos i billedgalleriet over denne artikel

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu