ANNONCE

Kioskejer efter bølge af væbnede røverier: “Man bliver nervøs”

10. februar 2017 06:11 | Af: Matias Mortensen

Kiosk 74 i Aalborg er hårdt plaget af røverier, og det sætter sine spor, fortæller ejer Lone Thomsen.

Kioskejer efter bølge af væbnede røverier:
Det er nogle stakler, der egentlig er kløerne på nogen i den anden ende, siger Lone Thomsen om de oftest meget unge mænd eller drenge, der har begået indbrud i Kiosk 74 i Aalborg, som hun ejer sammen med sin mand. Privatfoto

Lone Korsgaard Thomsen ejer og driver sammen med sin mand Kiosk 74 på Sjællandsgade i Aalborg. Det har de gjort i over otte år. Men mandag aften blev der drysset malurt i bægeret i det gode liv som kioskejer. Her blev kiosken nemlig udsat for et røveri, hvor en ung mand truede ekspedienten til at udlevere penge. Og faktisk er det langt fra første gang, at kiosken bliver udsat for et røveri.

Både i april 2016, i marts 2014 og tilbage i 2011 begik unge mænd eller drenge røverier mod kiosken. De mange dårlige oplevelser har efterhånden sat sit præg på Lone Thomsen.

– Man bliver lidt nervøs, når der kommer nogen ind med styrthjelm på for eksempel, fortæller hun til Newsbreak.dk.

– Det gibber lidt i én, uddyber hun.

“Nu bliver vi vist røvet”

Både Lone Thomsens datter og hende selv har oplevet at stå ved kassen under et af røverierne.

– Jeg står og snakker med en kunde, og så kommer der én ind med hat og solbriller, og jeg siger til kunden, at “nu bliver vi vist røvet”, og det gør vi så, fortælller Lone Thomsen om sin egen oplevelse.

Røveren truede med en kniv, men Lone Thomsen fortalte, at der ikke var nogen penge at få og trykkede på overfaldsalarmen. Nogle af de andre kunder i kiosken, der befandt sig ved kioskens spilleautomater kom til, og så valgte røveren at stikke af. Han blev fanget af nogle af kunderne, og da politiet kom blev han anholdt.

Det var en meget ubehagelig oplevelse, fortæller Lone Thomsen.

– Den samme aften, da var jeg alene hjemme, der havde jeg det rigtig dårligt og var utryg, siger hun.

Hun har dog ikke haft alvorlige psykiske følger af oplevelsen, og ægteparret vil ikke droppe livet som kioskejere på grund af risikoen for røverier.

– Det er jo heldigvis kun pengene og ikke personen, de går efter, siger Lone Thomsen.

Kan ikke sikre sig

Kioskejer-ægteparret har forsøgt at gøre, hvad de kan for at komme røverierne til livs, men Lone Thomsen tror ikke, at de kan undgå risikoen.

– Vi har haft ændrede åbningstider, og vi har haft taget penge ude af kasseapparater, men vi er jo nødt til at have nogle kontanter, fortæller Lone Thomsen blandt andet.

Lone Thomsen mener, at det er ens lod som en lille kiosk, at man har stor risiko for røveri, fordi gerningsmanden er mindre udsat og hurtigt kan komme ind og ud sammenlignet med for eksempel en større dagligvareforretning.

– Det er lettere at slå til i en kiosk, der står jo ikke tredive folk i kø, som hun siger.

Derudover pointerer hun, at mange mindre supermarkeder har fået automatiske maskiner til kontantbetaling, så ekspedienterne ikke har direkte adgang til kontanterne. Den slags har de ikke råd til at investere i hos Kiosk 74.

Lone Thomsen ville ønske, at de unge mennesker tænkte sig bedre om, inden de vælger at udsætte andre for en oplevelse, der kan være traumatiserende – også for deres egen skyld. Hun tror, at røverne enten er stofmisbrugere, der har brug for hurtige penge, eller unge drenge, der bliver “bestilt” til at begå røverierne.

– Det er jo også forfærdeligt for dem selv, at de kommer til at ødelægge deres liv på den måde, siger Lone Thomsen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu