Kirke-ledelse revses i rapport om sexsager

8. juni 2012 16:56 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kirke-ledelse revses i rapport om sexsager
Billede mangler

En advokatrapport om seksuelle krænkelser i den katolske kirke i Danmark rummer en “klar og væsentlig kritik” af kirkeledelsens indsats, som på nogle punkter karakteriseres som “for langsommelig og passiv”.
Det oplyser den katolske kirke, som har bestilt undersøgelsen, på dens hjemmeside.
– De kritikpunkter, som advokaten nævner, må jeg anerkende berettigelsen af, siger biskop Czeslaw Kozon på hjemmesiden.
Advokat Lars Kjeldsen har i rapporten gransket sager omhandlende seksuelle krænkelser begået af præster og andre medarbejdere i den katolske kirke i Danmark samt kirkens behandling af henvendelser herom.
Advokaten har blandt andet haft til opgave at undersøge og beskrive samtlige henvendelser, der er blevet rettet til den katolske kirke i Danmark vedrørende seksuelle krænkelser af børn eller unge i løbet af perioden fra januar 1890 til 31. maj 2010.
Undersøgelsen blev ifølge den katolske kirke iværksat efter råd fra det statslige organ Børnerådet, og efter drøftelse med Advokatsamfundet blev gennemførelsen overdraget til advokat Lars Kjeldsen.
– Jeg tager derfor kritikken til efterretning, så meget desto mere som den vidtgående svarer til, hvad vi efterhånden selv er nået til erkendelse af og i øvrigt allerede har reageret på, siger Czeslaw Kozon.
– Herunder har vi udarbejdet et nyt regelsæt for behandling af sådanne sager og ikke mindst en gennemarbejdet forebyggelsesplan, som advokaten omtaler positivt, siger han videre.
Advokaten har ikke skullet fastslå, hvorvidt der i de konkrete sager er foregået noget ulovligt.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu