ANNONCE

Kirker giver rabat på gravsteder – til medlemmer

23. august 2020 21:53 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

De seneste år har mange af landets sogne gjort det billigere eller helt gratis at leje et gravsted.

Kirker giver rabat på gravsteder – til medlemmer
Kirker giver rabat på gravsteder til medlemmer. Foto: Colourbox.

Citathistorie: Jyllands-Posten

De seneste år har stadig flere af landets sogne indført rabatordninger, der betyder, at når et medlem af folkekirken dør, får de pårørende rabat på prisen for gravstedet – eller endda får det helt gratis.

Pårørende til ikkemedlemmer skal stadig betale fuld pris.

Hans-Henrik Nielsen, formand for Økonomi- og Bygningsudvalget i Landsforeningen af Menighedsråd, vurderer, at det i dag er stort set alle sogne i landet, der yder rabatter, og en rundringning til stifter og provstier viser, at mindst 451 af landets 2.100 sogne i dag endda har gjort gravsteder helt gratis, når det er et medlem af folkekirken, der begraves, skriver Jyllands-Posten.

Tanken om rabatterne opstod, efter at priserne på gravstederne i 2010 steg markant på grund af ændrede regler for beregning af taksterne.

Medlemmer af folkekirken skal således i dag ikke betale fuld pris for gravkastning og for leje af gravstedet – typisk 20 eller 30 år for en kistebegravelse og 10 år for en urnebegravelse.

Dertil kan der komme udgifter til vedligeholdelse af gravstedet, som man de fleste steder kan vælge enten at betale kirken for eller selv at stå for.

Udgifter til bedemand er heller ikke omfattet af rabatten.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu