Kisten næsten tom i FC Midtjylland

27. februar 2013 08:58 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kisten næsten tom i FC Midtjylland
Billede mangler

125.000 er et forsvindende lille beløb i en klub, hvis dyreste spiller tjener det tredobbelte på månedsbasis. Det står derfor nu lysende klart, at der ingen anden udvej var, da ledelsen solgte transferrettighederne til syv af klubbens spillere – deriblandt tre af de største profiler og salgsobjekter. Det skete af nød. For at fremtidssikre FC Midtjyllands overlevelse på kort sigt.

– Der var lavvande i kassen, og i en periode havde vi behov for, at der skulle ske noget. Vi var nødt til at gøre det. Vi havde behov for likviditeten. Var vi decideret lukningstruet? Det ved jeg ikke, om vi var, for vi var begunstiget af god vilje hos vores kreditorer, forklarer bestyrelsesformand Johnny Rune over for sporten.dk.

I denne uges halvårsrapport præsenterede FCM et overskud på 3,6 millioner kroner. Overskuddet bunder i netop salget af transferrettighederne til de syv spillere. Et salg, FCM tjente 20 millioner kroner på. Pengene har nu sikret likviditeten på kort sigt og garanteret et foreløbigt eksistensgrundlag.

– Det her resultat er selvfølgelig positivt påvirket af de penge, vi har hentet på salget af transferrettighederne. De hjælper os på kort sigt, men på længere sigt skal der ske mere, siger Johnny Rune og fortsætter:

– Vi har oparbejdet en likviditet, som gør, at vi kan eksistere. Det er ikke sikkert, vi ellers kunne have gjort det.

FC Midtjylland stod i vand til halsen, men er nu tilbage på land. Helt tørskoet er klubben dog endnu ikke. Teoretisk set kunne investoren og bestyrelsens næstformand, den indiske forretningsmand Shrinivas Dempo, hjælpe med en økonomisk håndsrækning. Men det sker ikke.

– Vi har bevidst valgt ikke at involvere Dempo. Han har bidraget med sin part, så vi kan ikke ligge ham til last, siger Johnny Rune

I stedet kan Dempos kyllingemillioner komme i spil, når FCM inden for en overskuelig fremtid vover sig ud i en kapitaludvidelse.

– Hvis vi på et tidspunkt – og det skal vi – skal kapitaludvide, vil vi igen kigge den vej. Men tidspunktet skal være det rette. Inden skal vi få folk til at tro på os igen. Situationen er godt nok mere positiv nu, end den har været før, men der har været meget larm både eksternt og internt. Det har været for meget, og det har været lidt sejt for os. Nu skal vi være mere troværdige. Ellers må folk slå os oven i hovedet med noget tungt, lover Johnny Rune.

Sportsligt indleder FCM foråret på ottendepladsen fire point over nedrykningsstregen. Ulvene sparker foråret i gang på lørdag mod bundrivalen Sønderjyske.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu