Kitesurfer smadret ind i bil og hytte af løbsk drage

18. oktober 2017 14:13 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Kitesurferen Frederik Lange er kvæstet, efter han tirsdag med voldsom kraft blev trukket afsted af en kitesurfing-drage på land.

Den erfarne kitesurfer Frederik Lange fra Ringkøbing vil normalt ikke sætte en kitesurfing-drage op inde på land, når vinden er så kraftig, som den var tirsdag formiddag ved Ringkøbing Fjord. Det fortæller han til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

– Normalt går vi ud i vandet, inden vi sætter dragen. Men lige netop i dag hjalp en kammerat med at sætte dragen op allerede inde på land, fortæller Frederik Lange til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Det viste sig at være en alvorlig fejl, som Frederik Lange nu mærker følgerne af.

– Jeg har brækket tre ribben og slået en skulder noget. Lige nu føler jeg mig helt smadret i kroppen, men alt i alt er jeg sluppet billigt. Heldigvis havde jeg hjelm på. Det er ikke til at vide, hvad der var sket, hvis jeg ikke var blevet bremset så tidligt. Jeg har nok været heldig, siger 42-årige Frederik Lange.

Dragen dykkede nemlig pludselig, så vinden tog hårdt fat i den med det resultat, at Frederik Lange blev trukket afsted hen over jorden uden at kunne stille noget op.

– Jeg kan huske, at jeg forsøgte at udløse dragen. Der er to udløsere. Den ene skal få dragen til at klaske sammen, og den anden skal frigøre mig fra dragen. Så kan jeg ikke huske mere, fortæller Frederik Lange.

Herefter blev han med stor kraft trukket ind i først en parkeret bil og efterfølgende en fiskerhytte. Frederik Lange blev slået bevidstløs ved den voldsomme ulykke, og han vågnede først, da han lå i en ambulance på vej mod Herning Sygehus.

Både bil og fiskerhytte fik tydelige skader, der vidner om, at sammenstødene har været meget voldsomme.

Frederik Lange kommer nok ikke til at sætte en drage op på land i en vind på 12 sekundmeter en anden gang.

– Hvis man bliver trukket med ude på vandet, så glider man jo bare af sted. Her gik der nok lidt panik i det. Det viser bare, at man skal være meget påpasselig og forsigtig, siger han til Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu