Kjær: Min løn kommer ikke andre ved

5. februar 2013 17:09 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kjær: Min løn kommer ikke andre ved
Billede mangler

Godt nok er fodboldspillere en udsat race. Opmærksomheden er enorm, og historier om alt fra fodboldliv til privatliv maler det internationale mediebillede. Men at Simon Kjær ligefrem skulle opleve, at hans og holdkammeraternes løn og bonusser blev trykt i to tyske aviser, kom alligevel bag på ham.

Først var det det seriøse magasin Spiegel, som offentliggjorde beløbene, og derefter var det Sport-Bild, som havde tallene for hele Wolfsburgs trup.

– Hvorvidt tallene er rigtige eller forkerte, kan man altid sidde og grine af. Men jeg synes da ikke, at det er en optimal situation, at de tal bliver offentliggjort. Selvfølgelig er det ikke det, siger Simon Kjær og uddyber:

– Der er jo en grund til, at ens lønninger ikke bare kan læses af alle på nettet, for det er jo noget personligt. Men for at være helt ærlig er det heller ikke så slemt, siger Kjær, der spekulerer i, at lønningerne måske kan hjælpe pressen til at kritisere dårlige præstationer.

– Somme tider er det bare lidt nemmere at lave kritik af et hold eller spillere ud fra ens lønninger, hvis man ikke gør det så godt. Men sådan er det nu bare, og det er da noget, vi har snakket om i klubben, men også noget, der er lagt bag os. Men altså, det burde jo ikke ske, siger Simon Kjær.

Teorierne i tysk presse går på, at offentliggørelsen af lønningerne kommer fra klubben selv. Der har nemlig været stort fokus på Wolfsburg og oprydningen efter Felix Magath-tiden, hvor klubben havde en kæmpe trup og alt for høje lønninger. Dem skal den nye manager, Klaus Allofs, have nedjusteret kraftigt, og ubekræftede rygter går på, at det er Allofs selv, der har lækket lønningerne, som ingen i Wolfsburg har sagt var helt forkerte.

Og selv om Simon Kjær er nysgerrig efter at få at vide, hvem der har lækket tallene, vil han ikke deltage i spekulationer.

– Jeg har ingen anelse om, hvor det kommer fra, og har egentlig heller ikke tænkt mig at gå ind i sagen, for jeg kan kun få fingrene i klemme, hvis jeg gør det. Sket er sket, og sådan er det bare. Hvordan de er kommet ud, er der nok mange, der gerne vil vide, siger forsvareren.

Simon Kjær er kommet godt i gang med foråret i Wolfsburg med masser af spilletid. Han var dog ikke med i weekendens kamp, men det tager Kjær helt roligt.

– Jeg føler mig overhovedet ikke truet. De seneste 15 kampe har jeg startet de 14. Alexander Madlung spillede i stedet for mig, og han har spillet to kampe og lavet to mål som midterforsvarer. Så er det vel fair nok, han får kredit for det. Men jeg tager det helt roligt, for jeg ved, at der ikke er nogen, der kan føle sig sikker. I og med min situation var desperat i sommer, var der naturligvis en lille snak om, hvorvidt jeg var glad i klubben, og det er jeg. Så jeg skulle ingen steder overhovedet og havde egentlig fået en indikation af, at Wolfsburg gerne ville have, at jeg blev.

Wolfsburg-lønningerne i følge Sport Bild

Simon Kjær: Månedsløn på 127.000 euro ( netto), hvilket giver en årsløn på ca. 1,5 mio. euro. Dertil kommer en pointbonus på 11.000 euro pr. point ( i de kampe hvor han får spilletid ).Thomas Kahlenberg: Månedsløn på 187.500 euro ( brutto), hvilket giver en årsløn på ca. 2,25 mio. euro. Dertil kommer en pointbonus på 6.000 euro pr. point ( brutto ).

Diego: ( Bedst betalte ): Årsløn på 8,2 mio. euro

Christian Träsch: Årsløn på 2,8 mio. euro

Srdjan Lakic: Årsløn på 2,6 mio. euro.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu