ANNONCE

KL-aftale med regeringen: Derfor skal kommunerne skære i byggeriet

30. august 2012 10:38 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
KL-aftale med regeringen: Derfor skal kommunerne skære i byggeriet
Billede mangler

* Kommunerne og regeringen laver hvert år en aftale, der blandt andet indeholder tal for, hvor mange penge kommunerne må bruge til service og anlæg samt indkræve i skat.
* Kommunernes samlede budgetter for 2013 viser, at kommunerne planlægger at bruge 1,5 milliarder kroner under loftet på service, mens kommunerne planlægger at bruge 2,5 milliarder over loftet på byggerier.
* Overholder kommunerne ikke aftalen, kan de straffes ved at få tilbageholdt nogle af de penge, de skulle have fået fra regeringen. Det kan ske både på service- og anlægsområdet.
* I dag mødes kommunerne for første gang for at diskutere, hvordan de kommer til at overholde budgettet på anlægsområdet. Hvilke kommuner må droppe eller udskyde planlagte byggerier i 2013?
* I 2013 er aftalen mellem kommuner og regering ekstra stram på grund af økonomisk krise og henstillinger fra EU om, at den offentlige sektor slankes. Mens kommunerne i år får lov til at bruge på 20,7 milliarder kroner på byggerier, er loftet næste år 15,5 milliarder.
Kilde: KL
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu