KL: Den nære sundshedspleje skal igen i fokus

15. marts 2012 07:00 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
KL: Den nære sundshedspleje skal igen i fokus
Billede mangler

Hvor sundhedsvæsnet i de senere år har fokuseret på specialiserede supersygehuse og hjerte- og kræftplaner, er det nu tid til at øge sundhedsindsatsen ude i nærområderne.
Sådan lyder det fra Kommunernes Landsforening (KL), som i dag kommer med et stort udspil til, hvordan flere sundhedsopgaver skal løses i kommunerne tæt på borgerne.
“Det handler om at få færre patienter på hospitalerne i stedet for stadigt flere, og det gør vi jo ved at have en effektiv forebyggelse og en effektiv behandling i nærmiljøet, kommunerne og i borgernes eget hjem,” siger formand for Kommunernes Landsforening, Jan Trøjborg (S), til Newspaq.
I alt er der 68 konkrete anbefalinger i KL’s nye udspil om ‘det nære sundhedsvæsen’, som offentliggøres torsdag på Kommunalpolitisk Topmøde i Aalborg.
De falder på baggrund af fremtidsudsigter, som viser, at der kommer stadig flere ældre, samt plejekrævende kronikere med diabetes, KOL og hjertekarsygdomme.
“Nu er tiden kommet til, at vi også prioriterer det forebyggende, rehabiliterende og genoptrænende område. Og derfor rejser vi selvfølgelig diskussionen om, at der må en del af pengene gå til det der foretages ude i kommunerne, som er patientforebyggende arbejde,” lyder det fra Jan Trøjborg.
De mange nye opgaver kræver derfor et større politisk fokus fra Christiansborg, mener han.
“Vi kan gøre rigtig meget inden for de økonomiske rammer, som vi har i dag, men hvis vi skal gøre det rigtig godt, så skal vi også have andel af den vækst, der trods alt vil være i sundhedsudgifterne i fremtiden,” understreger KL-formanden.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu