KL er klar til at sende lærerne hjem

28. februar 2013 13:19 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
KL er klar til at sende lærerne hjem
Billede mangler

Bestyrelsen i Kommunernes Landsforening (KL) har torsdag varslet, at lærerne kan blive forhindret i at tage på arbejde fra udgangen af marts måned.

 

Det Har KL netop meddelt ved et pressemøde torsdag, hvor der blev varslet lockout over for Lærernes Centralorganisation, gældende fra 1. april.

»Vi har desværre måttet konstateret, at vi ikke kan komme videre,« lød det fra KLs formand, Erik Nielsen (A), som forsatte:

»I forhold til lærerne er det klart, at der kan blive tale om undervisning, der bliver aflyst. I givet fald vil eleverne få denne undervisning på et senere tidspunkt.«

Lockouten betyder, at kommunerne lukker skolerne ved at nægte lærerne adgang. Den situation kan så opretholdes, indtil der igen forhandles, eller indtil regeringen kommer med et politisk indgreb, hvor der udsendes et dekret, der dikterer overenskomsten ved lov.

Lærerne har igennem længere tid været på konfliktkurs med KL efter, at der er blevet forhandlet om at nedsætte timetallet, som afgør, hvor meget lærerne på landets folkeskoler skal undervise.

Stridens kerne er det nuværende vejledende timetal på 7.470 timer om året, som KL i stedet vil gøre til et minimum for mængden af undervisning i folkeskolen. Indtil nu har minimumstallet været på 6.960 timer årligt.

Forhandlingerne mellem parterne blev natten til onsdag afbrudt. Siden da har formand i Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, forsøgt at få KL tilbage til forhandlingsbordet.

Overenskomsten, der har været forhandlet, er vigtig for regeringen, hvis den skal indfri sine ambitioner om at indføre en heldagsskole.

Inden lockouten træder i kraft skal en forligsinstitution forsøge at mægle mellem parterne og finde en løsning. Lykkes det ikke, lukker skolerne landet over.

Ifølge KL-formanden kan lockouten komme til at omfatte op mod 50.000 lærere. Undtaget er lærere på tjenestemandsordning og ansatte ved specialskoler for børn og voksne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu