KL: Færre bankfilialer rammer psykisk handikappede

21. april 2013 01:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
KL: Færre bankfilialer rammer psykisk handikappede

»Når man har en konto i et pengeinstitut, hører det med, at man kan hæve kontanter, og jeg synes, det er en samfundsopgave, at borgere med forskellige handikap skal have lige behandling. Og det er ikke ligebehandling, fordi de ikke er i stand til at anvende koder som vi andre.«

 

Sådan siger Anny Winther (V), formand for Kommunernes Landsforenings (KL) social- og sundhedsudvalg, til Politiken, efter KL har sendt et brev til erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF), fordi deres kommunale medarbejdere må køre stadig længere for at hjælpe udfordrede borgere til en bank med personlig betjening.

KL anslår, at mellem fem og ti procent af befolkningen har digitale problemer, og de håber, at brevet vil åbne ministerens øjne for problemstillingen.

Underdirektør i Finansrådet, Susanne Dolberg, forklarer over for Politiken, at bankerne lukker filialer, fordi flere bruger digitale løsninger. Dog har bankerne fokus på at gøre adgangen til de digitale løsninger lettere, så flere kan bruge dem, tilføjer hun:

»Vi er opmærksomme på, at der er en gruppe af borgere, som har særlige behov, og vi er i dialog med handikaporganisationerne i forhold til at gøre NemID-løsningen mere brugervenlig. Hvis KL kan bidrage, skal de også være velkomne til at henvende sig.«

Tal fra Finanstilsynet viser ifølge Politiken, at bankerne mellem 2001 og 2011 lukkede omkring 600 filialer, så der var knap 1.500 tilbage.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu