KL-formand afviser indgrebsaftale med regeringen

18. marts 2013 13:29 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
KL-formand afviser indgrebsaftale med regeringen
Billede mangler

Formanden for Kommunernes Landsforening (KL) svarer nu igen på beskyldningerne om, at foreningen er gået ind i forhandlingerne med lærerne med et løfte fra regeringen om, at den vil gribe ind, hvis det kommer til en konflikt.

 

Det passer simpelthen ikke, siger KL-formand Erik Nielsen.

»KL har selvsagt ikke planlagt efter et regeringsindgreb. Det er kun Folketinget, der kan beslutte, om der skal komme et indgreb. Vi er fuldt ud indstillet på at lade lockouten virke,« siger han i en pressemeddelelse.

DR fortalte søndag, at regeringens økonomiudvalg nedsatte et udvalg med repræsentanter fra Finansministeriet og KL, der skulle lægge en fælles slagplan for forhandlingerne med lærerne.

Erik Nielsen oplyser, at den tidligere regering og KL lavede en analyse af lærernes arbejdstidsregler i forbindelse med kommunernes økonomiaftale for 2011, men afviser, at regeringen og KL har lavet fælles »masterplan«.

»KL har forberedt vores krav til overenskomsterne gennem flere år. Vi analyserede igennem 2011 og 2012 14.800 læreres arbejdstid og skrev kronik med vores synspunkt tilbage i januar 2012. Endelig blev vores synspunkter til overenskomstforhandlingerne meldt ud med et debatoplæg i september 2012. Det har regeringen ikke indflydelse på,« siger han.

KL-formanden understreger desuden, at det er helt normalt for KL at mødes med regeringen for at tale om sager, der vedrører kommunerne.

»Når regeringen er på vej med en større en reform på vores område, så er det afgørende for os at blive orienteret og drøfte det med regeringen,« siger Erik Nielsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu