ANNONCE

KL lukker øjnene for mere magt til regionerne

9. februar 2012 11:13 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
KL lukker øjnene for mere magt til regionerne
Billede mangler

En ny statusrapport på kommuner og regioner kan tage arbejdet med forebyggelse og socialt udsatte børn fra kommunerne.
Alligevel tager formanden for KL, Jan Trøjborg (S), de positive briller på, når han ser regeringens plan for evalueringen.
“På genoptræningsområdet kan vi konstatere, at der har været en markant aktivitetsvækst siden kommunalreformen. Det er på mange måder en god historie, men også en god anledning til at evaluere området,” siger Jan Trøjborg.
I 2007 blev 271 kommuner til 98, og regeringen vil nu gøre status over den store sammenlægning. En status, der ifølge økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) kan betyde mindre arbejde til kommunerne og mere til de fem regioner.
“Vi udelukker intet. Ved for eksempel forebyggelse og genoptræning vil vi gerne se på, for at være sikker på, at borgerne oplever, at det fungerer,” siger Margrethe Vestager til Newspaq og henviser til, at forebyggelse gik fra regionerne til kommunerne i 2007.
Selvom mere arbejde til regionerne betyder færre penge til kommunerne, så ser Jan Trøjborg positivt på regeringens eftersyn.
“Og som regeringen tror vi også på, at sektorovergangene i sundhedsvæsenet kan håndteres bedre, end de bliver i dag. Så det arbejde går vi konstruktivt ind i,” fortæller han.
Evalueringen skal være færdig i slutningen af 2012. Her skal politikerne så tage stilling til, hvad der skal ske. Kommunerne håber, at de stadig vil have den største kontakt med borgerne.
“Vi er tilfredse med, at kommissoriet holder fast i kommunalreformens bærende vision om én indgang for borgerne til det offentlige og nærhed. Den kurs bør vi holde fast i, og jeg er glad for den meget klare melding fra regeringen om, at man ikke vil lave en helt ny kommunalreform,” siger Jan Trøjborg.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu