KL: Når vi bliver angrebet, angriber vi tilbage

2. marts 2018 11:39 | Af: Ritzau Fokus

Michael Ziegler siger, at KL's lockoutpolitik er klar: Når der varsles strejke, svarer vi igen med lockout.

KL: Når vi bliver angrebet, angriber vi tilbage
KL siger, at man er klar med et modangreb, efter at de offentligt ansatte har truffet beslutning om, at man vil varsle konflikt. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix

Offentligt ansatte har nu truffet beslutning om, at man vil varsle konflikt, og derfor er arbejdsgiverne nødt til at reagere.

Det mener Michael Ziegler (K), chefforhandler for Kommunernes Landsforening.

– Når vi bliver angrebet, er vi nødt til at angribe tilbage. 7. marts er der hovedbestyrelsesmøde i KL, og så skal vi beslutte, hvad næste skridt er.

– Men vi har jo en lockoutpolitik, der siger, at når der bliver varslet strejke, varsler vi lockout, siger Michael Ziegler.

Forhandlingsfællesskabet for de offentligt ansatte i kommuner og regioner skriver fredag i en pressemeddelelse, at man vil varsle konflikt med virkning fra 4. april.

– Når der kommer strejke, er det måske ti procent af daginstitutionerne, der bliver ramt i måske månedsvis. Der er vores politik, at det er bedre med flere, der bliver ramt, men så i en kortere periode, siger Michael Ziegler.

Forhandlingerne om nye overenskomster på det offentlige område begyndte lige efter nytår.

Står stejlt over for hinanden

Parterne har dog stået stejlt over for hinanden, særligt hvad angår økonomien.

Lønmodtagerorganisationerne mener, at de offentligt ansatte har holdt igen de seneste mange år, og derfor skal belønnes nu, hvor dansk økonomi er i topform.

Omvendt mener de offentlige arbejdsgivere ikke, at det offentlige skal være lønførende og har derfor haft et meget lavere udgangspunkt.

Derudover er man også uenige om den betalte spisepause.

Konfliktvarslet betyder, at parterne nu skal mødes i Forligsinstitutionen for at prøve alligevel at nå frem til et kompromis.

Forligsmanden har mulighed for at udskyde konflikten med to uger to gange, hvis hun vurderer, at yderligere forhandlinger kan bane vejen for et overenskomstforlig.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu