KL: Nu diskuterer vi substans

11. marts 2013 08:20 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
KL: Nu diskuterer vi substans
Billede mangler

I forhandlingerne mellem Kommunernes Landsforening (KL) og lærerne har det føget gennem luften med påstande fra KL om, at lærerne ikke har været villige til at gå i realitetsforhandlinger om nye arbejdstidsregler. Men når parterne mødes for anden gang i Forligsinstitutionen i dag, mandag, er det til reelle forhandlinger.

 

»Det er vores opfattelse, at lærerne ikke har været villige til at gå i realitetsforhandlinger. Men jeg tør godt sige, at vi nu er der, hvor vi er nede i substansen, hvor vi kan diskutere, hvad det er for regler, der skal gælde,« siger Michael Ziegler (K) og tilføjer:

»Vi diskuterer substans, men det er helt åbent, hvor det ender,« siger han.

Begge parter melder om opsmøgede ærmer og forhandlingsvillighed forud for dagens møde.

»Det er ikke sikkert, vi når et resultat i dag, men jeg er klar til at bruge tiden frem til 1. april og aflyse alt i min kalender,« siger formand for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen.

Han vil og må ikke røbe, hvor langt forhandlingerne er, men på spørgsmålet om parterne er kommet tættere på hinanden siden sidste møde i Forligsinstitutionen siger han:

»Vi er i hvert fald ikke kommet længere væk fra hinanden,« siger han.

Hvis ikke parternes bliver enige, kan det ende i en lockout, som KL har varslet for lærerne fra 1. april.

Borgmesteren fra Høje-Taastrup er i øvrigt blevet presset på hjemmebanen, efter at de Radikale, Dansk Folkeparti og SF i byrådet har udarbejdet et forslag om kalde lockoutvarslet tilbage og gå i realitetsforhandlinger med Danmarks Lærerforening.

Til det siger Michael Ziegler:

»Vi ville stå i en utrolig dårlig forhandlingssituation, hvis vi ikke havde varslet lockout. Så kunne lærerne bare læne sig tilbage, mens de gældende regler kører videre. Så vil det være alt for let at afvise vores krav,« siger Michael Ziegler.

Forligsmand Mette Christensen kan afhængig af udfaldet af dagens møde vælge at indkalde parterne til et nyt møde. Lockouten træder i kraft pr. 1. april, men kan udsættes to gange 14 dage til ikrafttræden 1. maj.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu