KL: Nye tiltag har erstattet revalidering

6. juni 2012 16:52 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
KL: Nye tiltag har erstattet revalidering
Billede mangler

Nedslidt, udbrændt og arbejdsløs – svage ledige skal hjælpes tilbage på arbejdsmarkedet.
Kommunerne er blevet kritiseret for at mindske brugen af revalidering, der ifølge en ny analyse af CABI – Center for Aktiv BeskæftigelsesIndsats, er det redskab inden for aktivering af svage ledige, der ser ud til at give det bedste resultat.
Hos Kommunernes Landsforening afviser man, at kommunernes tilbageholdenhed med tilbud om revalidering alene skyldes pengekvaler.
– Der er forskellige indholdsmæssige og faglige forklaringer på, at antallet af revalidender er faldet. Der er kommet andre muligheder for at gennemføre og tilbyde uddannelse, siger konsulent Inger Suppli til Newspaq.
Hun heviser til, at der i 2004 skete en række ændringer på SU- og beskæftigelsesområdet, så der for eksempel kom flere muligheder for at få støtte i SU-systemet.
Derudover nævner hun, at loven om aktiv socialpolitik også sætter begrænsning på brugen af revalidering.
– Andre former for aktivering og sociale indsatser skal afprøves først, ifølge lovgivningen, forklarer hun.
Men det faktum, at kommunerne i løbet af de sidste otte år næsten har halveret brugen af revalidering møder hård kritik hos formanden for Dansk Socialrådgiverforening.
– Man skal lade være med at tro, at man med et quick-fix kan få folk med nedsat arbejdsevne tilbage på arbejdsmarkedet, siger Bettina Post, med henvisning til, at revalidering er en langvarig indsats i forhold til andre former for aktivering.
– Dem, som har brug for en revalidering, men i stedet har fået et job ret hurtigt under højkonjunkturen, de er tilbage i ledighedskøen nu. De er ikke blevet hjulpet. De har et år mere på cv’et, hvor de har været i arbejde, men de har stadig de samme problemer som tidligere, tilføjer hun til Newspaq.
Det er dog ikke kommunernes hensigt at give svage ledige et quick-fix, hvis man spørger Inger Suplli.
– Alle er enige om, at det er en udfordring at finde nogle rigtig gode metoder, der virker til den gruppe af de svageste ledige. Og det har alle aktører på området en interesse i, siger hun.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu