KL: Vi har kørt rundt i det samme i flere måneder

27. februar 2013 07:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
KL: Vi har kørt rundt i det samme i flere måneder
Billede mangler

Forhandlingerne mellem Lærernes Centralorganisation (LC) og Kommunernes Landsforening (KL) brød i nat sammen til lærernes chefforhandler, Anders Bondo Christensen, store undren.

 

Men det burde ifølge KLs chefforhandler, Michael Ziegler, ikke komme som den store overraskelse.

»Jeg må konstatere, at vi ikke er kommet i realitetsforhandlinger med Lærernes Centralorganisation omkring det forslag til nye arbejdstidsregler, som vi er kommet med,« siger Michael Ziegler.

Derfor mener han, at det er spil for galleriet, når Anders Bondo Christensen, der udover at være formand for LC også er formand for Danmarks Lærerforening, melder sig klar til at fortsætte forhandlingerne med det samme.

»Det, der tilsyneladende starter nu, er spillet om at fremstå som den forhandlingsvillige, hvor det gælder om at få modparten til at fremstå som den stejle,« siger Michael Ziegler til Berlingske Nyhedsbureau og fortsætter:

»Hvis Anders Bondo virkelig er klar til at forhandle, så burde han jo levere det, som vi blev enige om, at han skulle levere, da vi havde en pause i forhandlingerne i går. Nemlig nogle helt konkrete forslag til supplerende regler, der kan gøre lærerne trygge ved deres arbejdsvilkår. For det vil vi rigtig gerne diskutere.«

Michael Ziegler understreger, at KL er klar til at diskutere de indvendinger, som LC og Anders Bondo Christensen måtte have mod udspillet om de nye arbejdstidsregler, så længe der kommer nogle konkrete forslag på bordet.

»Det har vi bedt om flere gange, men vi har ikke fået de forslag. Vi har kørt rundt i det samme i flere måneder,« siger Michael Ziegler.

Han skal »en af de nærmeste dage« vende situationen med KLs bestyrelse, før forhandlingerne eventuelt kan genoptages.

Anders Bondo Christensen meldte sig kort efter forhandlingssammenbruddet klar til at fortsætte forhandlingerne.

»Jeg er fuldstændig målløs over, at KL erklærer et sammenbrud. Det er der slet ingen grund til. Der har ikke været optræk til skyggen af et sammenbrud,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu