![Woman Looking At Food In Refrigerator Woman Looking At Food In Refrigerator]()
Der findes en række fejl med rester, du bør forsøge at undgå. KLIK VIDERE OG SE DEM. Foto: Scanpix.
![MAD MIDDAGSRET ANRETNING MAD MIDDAGSRET ANRETNING]()
En typisk fejl er, at man lader maden stå ude for længe, før man putter den i køleskabet. Det bør ske indenfor maks to timer. Foto: Scanpix.
![07953301-0x0ma 07953301-0x0ma]()
Opbevaring af resterne er vigtigt, og det duer ikke at bruge bøtter, der ikke er lufttætte. Foto: Scanpix.
![BM BM]()
Har du styr på, hvad temperaturen på dit køleskab er? En typisk fejl er nemlig, at temperaturen er for høj - og så holder resterne dårligere. Foto: Scanpix.
![BM BM]()
Du bør heller ikke opbevare resterne mere end 3 til 5 dage. Foto: Scanpix.
![Woman at home using microwave oven Woman at home using microwave oven]()
Det duer ikke kun at varme maden en smule op. For at undgå bakterier bør du sørge for, at maden bliver ordentlig varm. Foto: Scanpix.
![trash bags trash bags]()
Affaldsposer kan være lavet af materialer, som ikke er vurderet i forhold til anvendelse til fødevarer. De kan fx være fremstillet af genbrugsplast og kan afgive skadelige stoffer til fødevarer. Foto: Scanpix
![kuechenrolle kuechenrolle]()
Genbrugspapir og avispapir bør ikke være i kontakt med fede fødevarer, men køkkenrullen er også en fælde. Hvis du bruger denne til at samle fedt fra bacon eller lignende, så skal du vælge en køkkenrulle, der er egnet til fødevarekontakt. Foto: Scanpix
![konservendose konservendose]()
Hvis du opbevarer mad i en åben dåse af hvidblik, så kan det afgive smag. Foto: Scanpix
![02930223-1636x1280we 02930223-1636x1280we]()
Brug kun fryseposer, hvis du skal fryse ting. Samtidig skal du være opmærksom på madfilm, der går til alle typer frugt, grønt og brød - der findes nemlig film, der ikke må bruges med ost og kød. Foto: Scanpix
![25688305-1639x1280we 25688305-1639x1280we]()
For eksempel kan beholdere til is efter grundig rengøring bruges til indpakning af fødevarer, der skal fryses eller på køl. Men Fødevarestyrelsen fraråder, at de anvendes til opvarmning af middagsrester eller indpakning af varme fødevarer. Foto: Scanpix
![23228157-1638x1280we 23228157-1638x1280we]()
De kemiske stoffer i emballage og køkkengrej kan afgives til fødevaren, fx primære aromatiske aminer fra nylon, bly fra krystalglas eller stoffer fra lim og trykfarver. Afsmitningen afhænger af temperatur, tid og type af fødevare. Foto: Scanpix
![new aluminum foil new aluminum foil]()
Sure fødevarer, som fx syltede rødbeder, kan opløse aluminium. Derfor bør du ikke lade frugtgrød stå i aluminiumsgryden eller pakke syltede agurker ind i aluminiumsfolie. Sure fødevarer opbevares bedst i glas (ikke krystalglas), porcelæn eller plastskåle dækket med fx plastfilm. Foto: Scanpix
![07598614-1634x1280we 07598614-1634x1280we]()
Plastposer, køkkenredskaber, skåle, fade og andre genstande skal være mærket med, at det er egnet til kontakt med fødevarer, fx med glas- og gaffelsymbolet. Foto: Scanpix
![05309889-1635x1280we 05309889-1635x1280we]()
Du må aldrig bruge melaminskåle i mikroovnen. Derudover må du kun bruge mikrobølgeovnsfilm og plastbeholdere, hvis de er beregnet til formålet. Foto: Scanpix
![fresh vegetables in a wooden bowl fresh vegetables in a wooden bowl]()
Mad i en træskål kan se lækkert ud, men skålens olier kan afgive uønsket smag, hvis de ikke er behandlet ordentligt. Trykimprægneret træ er ikke beregnet til at komme i kontakt med madvarer – heller ikke som skærebræt. Det kan indeholde stoffer som fx arsen, der er meget giftigt. Foto: Scanpix