Klamt og ulovligt hjemmeslagteri lukket

2. april 2012 13:48 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Klamt og ulovligt hjemmeslagteri lukket
Billede mangler

Dårlig hygiejne kombineret med produktionen af blandt andet hakket svinekød og vildt-spegepølser udløste fredag det røde kort til et vestjysk hjemmeslagteri.
Efter flere anonyme tip lukkede Fødevarestyrelsens Rejsehold simpelthen det ulovlige slagteri, der holdt til i nogle gamle mejerilokaler i Vinderup.
De ansatte fra Fødevarestyrelsen fandt et opskæringslokale med “alle typer maskiner til forarbejdning af kød og kødprodukter”.
Der var dertil “store mængder opskåret og hakket svinekød, vildt-spegepølser, samt et større lager af krydderier, krydderiblandinger og nitritsalt, beregnet til pølseproduktion og fremstilling af andre kødprodukter,” oplyser Fødevarestyrelsen i dag.
Og hygiejnen var til mere end en almindeligt sur smiley.
“Lokalerne i det tidligere mejeri fremstod særdeles uhygiejniske og var hverken skadedyrssikrede, hygiejnisk forsvarligt indrettede, eller registreret ved Fødevarestyrelsen,” lyder det fra styrelsen.
Ejeren af det nu lukkede hjemmeslagteri har sagt til myndighederne, at slagtningerne er foregået hos forskellige landmænd, og at parteringen og forarbejdningen af dyrene senere er foregået i lokalerne i Vinderup.
Fødevarestyrelsen har nu destrueret både kød, kødprodukter, krydderier og krydderiblandinger, som blev fundet under kontrollen.
Ejeren kan nu se frem til bøder for manglende registrering, manglende sporbarhed, uhygiejniske forhold og manglende egenkontrol.
Forbrugere, der har været en tur forbi det noget alternativ kødudsalg på Sevelvej 67, opfordres til at kassere produkterne.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu