ANNONCE

Klar til gigantisk fest

12. november 2020 11:20 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Den britiske regering lægger op til gigantisk fejring af dronningens 70 års jubilæum.

Som Newsbreak.dk tidligere har kunnet fortælle, har royale eksperter spekuleret i, at Storbritanniens dronning Elizabeth indenfor overskuelig fremtid vil overlade tronen til sin ældste søn, prins Charles.

Disse spekulationer bliver nu gjort til skamme. I hvert fald kommer der, såfremt alt går efter planen, ikke til at ske noget som helst på den front indenfor de næste halvandet år. Det skriver blandt andet Royal Central.

Den britiske regering har nemlig allerede nu meldt ud, at når dronningen i 2022 kan fejre 70 års jubilæum som nationens regent og dermed bliver den længst siddende regent i britisk historie, vil det blive fejret og markeret med en fire dage lang, national fest.

“Hendes majestæts platin-jubilæum vil i sandhed blive et historisk øjeblik – og et øjeblik, der fortjener en uforglemmelig fejring,” siger Storbritanniens kulturminister Oliver Dowden i en erklæring.

Det fremgår ikke præcist, hvordan fejringen kommer til at foregå, men det ligger fast, at festlighederne er planlagt til starten af juni måned 2022, og at den kommer til at indeholde et par ekstra fridage til befolkningen.

Dronningen, der efterhånden er blevet 94 år og dermed er verdens ældste monark, har regeret siden den 6. februar 1952. Hendes officielle kroning fandt sted i Westminster Abbey den 2. juni 1953.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu