ANNONCE

Klarhed om folkeafstemning inden 22 dage

7. februar 2012 18:46 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Klarhed om folkeafstemning inden 22 dage
Billede mangler

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) lovede her til eftermiddag Folketingets partier, at juristerne inden månedens udgang har vurderet europagten.
Den redegørelse skal afgøre, om danskerne skal til folkeafstemning om Danmarks tilslutning til pagten.
Løftet vækker tilfredshed hos Venstres EU-ordfører, Lykke Friis.
“For at Danmark kan tilslutte sig så meget som overhovedet muligt af den her pagt, så skal vi finde ud af, om der er tale om suverænitetsafgivelse, og hvordan forholder det sig med de danske forbehold,” siger hun til Newspaq efter et møde i Europaudvalget tirsdag og tilføjer:
“Der er vores vurdering, at der ingen problemer er, men det er selvfølgelig rart at få belyst, så vi kan få en debat omkring det.”
Under mødet udtrykte Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl stor utilfredshed med, at statsministeren ikke allerede har fremlagt delresultater fra juristerne, så en offentlig debat kan gå i gang. Men den kritik kan Lykke Friis ikke tilslutte sig.
“Det er helt almindelig praksis, at det tager tid for juristerne at gennemtrawle sådan en traktat. Så når man får at vide, at det kommer i løbet af den her måned, så er det egentlig meget godt,” lyder det fra den tidligere minister.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu