ANNONCE

Klart corona-signal: Testcentrene forlænges

7. juli 2020 17:00 | Af: Newsbreak.dk

Corona-testcentre forlænges til 2021. og søger indendørs.

Klart corona-signal: Testcentrene forlænges
Testcenter Danmarks indsats fortsætter et godt stykke tid endnu. Foto: Scanpix

(Citathistorie fra Sjællandske)

Corona er ikke noget, vi slipper af med lige foreløbig.

Det har de danske sundhedsmyndigheder nu erkendt, og derfor forlænges massetest af befolkningen frem til udgangen af 2021. Det skriver Sjællandske.

– Oprindeligt var det planen, at massetest af befolkningen skulle stå på fra 1. maj og et halvt år frem. Men nu har myndighederne vurderet, at der fortsat vil være behov for test – også næste år.

Derfor lyder opgaven nu på, at vi tester frem til udgangen af 2021, siger Benny Jørgensen, direktør for Præhospitalt Center i Region Sjælland.

Han har selv været med til at udarbejde det notat, der ligger til grund for beslutningen.

Rykker indendørs

Det betyder samtidig, at regionerne skal se sig om efter mere egnede lokaler end de hvide telte, der skød op, da coronaen tog fart.

I Næstved har Region Sjælland søgt indendørs og flytter testcenteret fra Rådmandshaven og ind i lejede lokaler på Grimstrupvej i begyndelsen af september.

– Det er simpelthen for dyrt at varme teltene op. Derfor søger vi indendørs, forklarer Benny Jørgensen.

Efter sommerferien bliver det samtidig muligt for Testcenter Danmark at tilbyde test for antistoffer, der kan påvise, om man har været smittet med Covid-19 og dermed har dannet antistoffer.

I Danmark er der foreløbig foretaget over en million test for Covid-19. Knap 13.000 er smittede, og omkring 600 er døde af Covid-19.

På verdensplan er over 500.000 mennesker bukket under for den lumske virus.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu