ANNONCE

17 forseelser der giver et klip i kørekortet

3. januar 2017 14:20 | Af: Matias Mortensen

Hvert år uddeler politiet titusindvis af klip i kørekortet. Her får du overblikket over alle 17 overtrædelser, der kan koste et hak.

64.952.

Så mange gange blev der i 2015 givet et klip i kørekortet til danske bilister. Det viste en opgørelse fra landets politikredse, som Metroxpress fik aktindsigt i.

Der er da også mange forskellige typer af trafikforseelser, der kan resultere i et klip i kørekortet. Faktisk er der 17 forskellige overtrædelser af færdselsloven, der bliver takseret til et klip i kørekortet. Der er nok mange, der ikke har styr på dem alle sammen, men i billedgalleriet ovenfor kan du få en gennemgang af dem.

Ordningen med klip i kørekortet blev indført i 2005, og den betyder, at nogle færdselsovertrædelser bliver straffet med, at man får et klip i kørekortet, der er gældende i tre år. Hvis du får tre “aktive” klip ved at samle dig tre klip inden for tre år, bliver dit kørekort betinget frakendt, og det betyder, at du skal op til en ny køreprøve og teoriprøve.

Når man får kørekort første gang, skal der dog i de første tre år kun to klip til for at udløse en betinget frakendelse.

Flere klip på én gang

Man kan også risikere at miste kørekortet helt, hvis man får samlet sig tilstrækkeligt mange klip. Det sker, hvis man får samlet seks klip sammen inden for tre år. Det udløser nemlig en ubetinget frakendelse, der betyder, at man mister førerretten i helt op til ti år.

Hvis man bliver snuppet i flere overtrædelser på samme tid, får man et klip for hver af overtrædelserne. Så man kan altså risikere at få seks klip på én gang, hvis man har kørt særdeles råddent (og ulovligt).

Kilder: Politiet og Rådet for Sikker Trafik

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu