ANNONCE

Taber din hund pelsen? Det her kan den lide af

16. august 2019 07:35 | Af: Ritzau Fokus

Vær opmærksom på allergier, hvis din hund begynder at tabe pels, eller afføringen ændrer sig.

Hvis hunden kradser sig mere end normalt, så er din første tanke sandsynligvis, om der kunne være lopper på spil. Men det kan også være tegn på en allergi.

For ja, din firbenede ven kan også sagtens udvikle allergier.

Foderallergi

Det gælder særligt de racerene hunde. Og nogle racer er særligt kendt for at være prædisponerede for at blive allergiske over for fødevarer i foderet.

– Foderallergi er meget udbredt, fortæller dyrlæge Yvonne Johansen, som er dyreværnschef hos Dyrenes Beskyttelse.

Det kan opstå pludseligt og kan komme til udtryk ved, at hunden begynder at tabe hår, klø sig og tabe plamager af pels, huden bliver tør og pelsen mindre blank.

– Man kan se, at afføringens farve og konsistens ændrer sig, eller at hunden ofte får diarré. Eller at den taber sig, fordi den ikke kan optage næringen i foderet, siger Yvonne Johansen.

Hun anbefaler, at man hurtigt får en dyrlæge indover. Der kan nemlig også ligge alvorlige sygdomme på nyrer, lever eller andre organer bag.

Pas på kødet

Har du for nylig skiftet hundens foder, er det et nærliggende sted at slå ned, fortæller Martin Pelby, som er uddannet dyrepasser og indehaver af dyrehandleren MiniZoo.

Hunden kan eksempelvis blive allergisk over for proteinet i kyllingekød, som ellers er det, langt det meste hundefoder består af.

I så fald kan et alternativ være, at man kigger efter foder på sortfodsgris eller fisk, siger Martin Pelby.

Tjek indholdsfortegnelsen

– Efter 14 dage vil man kunne se en reaktion på hunden, hvor den som det første holder op med at klø sig. Efter tre-fire uger vil man kunne se, at pelsen bliver bedre, siger han.

Han råder til altid at tjekke indholdsfortegnelsen på hundefoderet.

– Det vigtigste er at vende posen om og kigge på, hvad det er, man køber. Man skal ikke bare gå efter en flot etiket, siger Martin Pelby.

Kig efter, hvilken type kød der er i – og hvor meget det udgør af produktet.

Martin Pelby råder til at gå efter et højt indhold af kød, så foderet ikke er proppet med fyldstoffer, som hunden alligevel ikke kan optage. Ingredienserne skal stå i rækkefølge, efter hvor meget der er i produktet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu