Kloge hoveder strømmer til Danmark

16. februar 2013 02:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kloge hoveder strømmer til Danmark
Billede mangler

Veluddannet arbejdskraft strømmer til Danmark, skriver Politiken.

 

Fra 2006 til 2010 kom der ifølge avisen 15.218 kloge hoveder fra tredjelande uden for EU til Danmark, og det er næsten fem gange så mange som i tiden fra 1991 til 1995.

Foreløbige tal fra Udlændingeservice viser, at tendensen forsatte i 2011 og 2012.

I løbet af de seneste to år er der udstedt 8.518 opholdstilladelser til højtuddannede udlændinge, og hvis den tendens fortsætter med samme hastighed, vil der i femårsperioden frem til 2015 komme 20.000 kloge hoveder fra lande uden for EU til Danmark.

Det er godt nyt for dansk økonomi og danske virksomheder.

»Det er en meget interessant udvikling. Mange af de tilrejsende vil være et positivt bidrag til dansk økonomi. Og i forhold til de udfordringer, som Danmark har med en stigende gruppe ældre, er det rigtig godt nyt«, siger tidligere vismand og professor i økonomi Peder J. Pedersen fra Aarhus Universitet.

Dansk Industri er også glade for udviklingen.

»Mange af de højtuddannede udlændinge kommer med nogle meget specifikke kompetencer, der bidrager til at øge de danske virksomheders konkurrenceevne og er med til at skabe arbejdspladser«, siger konsulent Claus Seidelin til Politiken.

Centre for Economic and Business Research i København har i en analyse fra 2011 regnet ud, at en gennemsnitlig højtuddannet indvandrer med familie i gennemsnit bliver i Danmark i otte år og bidrager med cirka 1,9 millioner kroner til de offentlige kasser.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu