ANNONCE

Kloge udlændinge skal læse dobbelt

15. februar 2012 06:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Kloge udlændinge skal læse dobbelt
Billede mangler

Hvad siger du til at læse dobbelt?
For mange veluddannede immigranter, der kommer til Danmark, er det virkeligheden.
For både offentlige og private arbejdsgivere overser de kompetente udlændinge, som er her i landet. Det skriver Politiken.
Konklusionen kommer på baggrund af en undersøgelse fra Anvendt Kommunal Forskning (AKF), som viser, at medbragt uddannelse og erhvervserfaring ikke hjælper indvandrere i beskæftigelse.
“Det er udelukkende dansk erhvervserfaring og dansk uddannelse, som hjælper indvandrernes beskæftigelseschancer. De medbragte kvalifikationer hjælper dem ikke, og det resulterer i et dobbelt ressourcespild for samfundet,” siger Jacob Nielsen Arendt, forskningsleder i AKF, til avisen.
AKF har analyseret 761 indvandrere fra Tyrkiet, Pakistan og Iran, som i gennemsnit har været her i 15 år på undersøgelsestidspunktet.
57 procent havde en gymnasial, erhvervsfaglig eller videregående uddannelse med sig fra oprindelseslandet, men uddannelsen gav dem ikke en højere beskæftigelsesfrekvens end indvandrerne helt uden uddannelse.
Derfor har hver tredje af dem med en erhvervsfaglig eller videregående uddannelse i bagagen valgt at tage en dansk uddannelse på mindst tilsvarende niveau, og det fører til job.
Det er ressourcespild.
“Ved at fjerne barriererne kunne nogle af de veluddannede træde direkte ind på arbejdsmarkedet og bidrage til samfundet. I stedet opstår det næste spild, fordi samfundet så bruger ressourcer på, at de dobbeltuddanner sig. Ressourcerne kunne formentlig bruges bedre på indvandrere helt uden uddannelse,” siger Jacob Nielsen Arendt.
Erhvervsorganisationen DI afviser, at arbejdsgiverne har et ansvar.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu