Mystisk stank forpester skole: Elever må ikke være der

8. september 2017 15:16 | Af: Matias Mortensen, mm@newsbreak.dk

Brønderslev Kommune arbejder på at løse et mysterium om en kraftig lugt, der stiger op fra kloakken og gør Klokkerholm Skole ubrugelig.

På Klokkerholm Skole var det hverken daggamle makrelmadder fra madpakken eller surt idrætstøj, der bar skylden, da der mandag morgen i denne uge bredte der en ubehagelig dunst i lokalerne.

Skolen, der ligger i Klokkerholm nord for Hjallerup i Vendsyssel, er blevet ramt af en massiv lugtgene, der har drevet elever og personale på flugt.

– Det er en ram og stærk lugt, så man kan ikke opholde sig i sådan et lokale en hel skoledag, fortæller Plan- og Miljøchef i Brønderslev Kommune, Asger Nielsen, til Newsbreak.dk.

Hans medarbejdere har i en uge forsøgt at fastslå årsagen til den kemikalieagtige stank, men det er endnu ikke lykkedes at løse lugtmysteriet.

– Vi er stadig i gang med at kildespore de her lugtproblemer, så vi har taget nogle prøver forskellige steder fra kloaksystemet. for vi har konstateret, at lugten kommer fra klaokken, fortæller Asger Nielsen.

Der er også lugtproblemer fra kloakken andre steder i byen, men det er kun på skolen, at lugten har gjort lokaler uudholdelige at være i.

I mellemtiden har lugten betydet en række fridage for skoleeleverne, men der er nu sat en plan i værk fra skolen, så eleverne får undervisning digitalt eller i andre lokaler. Hvis lugten ikke er fjernet til mandag i næste uge, er der lagt en plan, så alle elever kan blive flyttet til alternative lokaler og få undervisning, skriver skolen i en besked på sin hjemmeside.

Asger Nielsen fortæller, at kommunen i første omgang mistænkte, at nogen var kommet til at hælde store mængder terpentin eller petrolium ud i afløbet, men så ville lugten være forsvundet af sig selv ganske hurtigt. Kommunen har også været rundt for at besøge mange virksomheder i området, men heller ikke her, fandt medabejderne nogen svar på, hvor forureningen kan stamme fra.

Venter på prøvesvar

På mandag forventer kommunen at få svar på vand- og luftprøverne fra kloaksystemet, og det kan forhåbentlig give nogle vigtige spor for at få opklaret sagen.

– Vi har ikke fundet ud af, hvad det reelt er for nogle stoffer, der skaber lugten, så det gør det jo ikke nemmere at spore kilden, siger han.

Kommunen er i løbende dialog med embedslægen. Sundhedsmyndighederne vurderer ikke umiddelbart, at der er nogen sundhedsfare ved at opholde sig i den kradse lugt, men den kan give stærkt ubehag.

Mens der ventes på svar, må elever og personale se tiden an og vente på, at makrelmadder og surt idrætsstøj igen kan overtage duftpaletten i skoleluften.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu