KLs topforhandler møder modstand på hjemmebanen

11. marts 2013 03:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
KLs topforhandler møder modstand på hjemmebanen
Billede mangler

Drop lockoutvarslet og gå i gang med reelle forhandlinger om en ny overenskomst med lærerne.

 

Forslaget kommer fra de Radikale, SF og Dansk Folkeparti i Høje-Taastrup Kommune og kan sætte Kommunernes Landsforenings (KL) topforhandler, Michael Ziegler (K), i forhandlingerne med lærerne i en besynderlig situation.

Udover at være KLs repræsentant i lærerforhandlingerne så er Michael Ziegler også borgmester i Høje-Taastrup Kommune, hvor han som borgmester kan blive tvunget til at kalde den lockout tilbage, som han selv har været med til at varsle som KL-forhandler.

»Byrådet i Høje-Taastrup Kommune er stærkt betænkelig ved forhandlingssammenbruddet i overenskomstforhandlingerne mellem Danmarks Lærerforening og KL. (…) Vi opfordrer derfor KL til at tilbagekalde sit lockoutvarsel, og vi opfordrer begge parter til at indgå i seriøse realitetsforhandlinger omgående,« lyder det ifølge Politiken fra de tre partier.

Opfordringen er skrevet i et åbent brev til Danmarks Lærerforening og KLs løn- og personaleudvalg, hvor Michael Ziegler er formand.

»Fra start har der ikke været tale om reelle forhandlinger. Du går normalt ikke hen til din forhandlingspart og siger, at du skal komme med en indrømmelse, ellers kan vi ikke tale sammen. Der går den galt, og derfor mener jeg, at KL skal tilbagekalde lockoutvarslet,« siger viceborgmester i Høje-Taastrup, Lars Prier (DF), til Politiken.

Efter planen skal Michael Ziegler mødes med lærerforeningens formand, Anders Bondo Christensen, i Forligsinstitutionen mandag.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu