Klub anklages for graviditetstest uden samtykke

14. februar 2020 14:12 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Nantes træner Allan Heine siger til TV2, at klubben holder møde på baggrund af rygter om graviditetstest.

Klub anklages for graviditetstest uden samtykke
Lotte Grigel og Stine Bodholt (i forgrunden) spiller i den franske klub Nantes, som ifølge klubbens træner, Allan Heine, fredag holder møde på baggrund af rygter om ulovlige graviditetstest. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Den Franske Håndboldspillerforening (AJPH) skriver på sin hjemmeside, at den har fået oplysninger om, at der er foretaget graviditetstest på spillere i en fransk ligaklub uden spillernes samtykke.

Foreningen skriver ikke, hvilken klub der er tale om, men France.tv Sport menes ifølge det franske medie L’Equipe at vide, at det drejer sig om danskerklubben Nantes, hvor Lotte Grigel og Stine Bodholdt spiller.

Artiklen fortsætter under videoen. 

Klubbens danske træner Allan Heine siger til TV2 Sport, at klubben har indkaldt til et møde på baggrund af rygterne.

Mødet blev afholdt fredag klokken 13. Klubbens ledelse og sportslige setup på nær spillerne vil være til stede, oplyser Heine. Det er endnu uvist, hvad der kom frem på mødet.

Spillerforeningen skriver på hjemmesiden, at den pågældende klubs læge har ordineret et medikament til spillerne, der kan afsløre niveauet af hormonet Choriogonadotropin (hCG), der kan påvise graviditet.

– Denne type kontrol er fuldstændig ulovlig og krænker spillernes privatliv, skriver AJPH.

Spillerforeningen har ifølge L’Equipe kontaktet den franske håndboldliga, der har krævet en forklaring af den pågældende klub.

Nantes ligger i øjeblikket nummer tre i den franske liga.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu