Klubskifter i stor stil: Klubber køber og sælger

11. januar 2019 18:25 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Simon Hedlund skifter fra Union Berlin til Brøndby, hvor han har fået kontrakt frem til sommeren 2023. Flere andre klubskifter.

Klubskifter i stor stil: Klubber køber og sælger
Simon Hedlund kom til Union Berlin i sommeren 2016. (Arkivfoto) Foto: Leon Kuegeler/Reuters

Både AGF og Brøndby har haft gang i tegnebogen fredag.

Brøndby krydrer offensiven med svenske Simon Hedlund, der skifter Union Berlin ud med den københavnske vestegn. Den 25-årige svensker har fået en kontrakt, der løber frem til sommeren 2023, skriver Brøndby på sin hjemmeside.

– Jeg har haft et par gode sæsoner i Union Berlin, men i denne sæson har jeg savnet spilletid, og det offensive fodbold i Brøndby tiltaler mig rigtig, rigtig meget, siger Hedlund på Brøndbys hjemmeside.

– Jeg kender presfodbold rigtig godt fra Tyskland, hvor det er meget udbredt, så Brøndbys måde at spille på passer mig godt, da jeg er offensiv i min spillestil og hurtig med og uden bold.

Før tiden i Union Berlin, der spiller i den næstbedste tyske række, fik Simon Hedlund sin fodboldopdragelse i Elfsborg. Her spillede han også på seniorholdet inden skiftet til Tyskland i sommeren 2016.

– I Simon får vi en rigtig spændende offensiv spiller, som kan udfylde en række roller hos os, siger sportsdirektør Ebbe Sand på klubbens hjemmeside.

– Simon vil både kunne spille 10’er og 8’er, men han kan også spille oppe foran som angriber, så det giver os nogle rigtig gode muligheder – både på den korte bane og på den lange bane.

– Simon har en rigtig god fodboldalder, da han med sine 25 år allerede har samlet en masse erfaring, som han kan dele ud af til træning og tage ansvar i kampe.

Brøndby ligger i øjeblikket på tredjepladsen i Superligaen.

AGF henter dansk bomber hjem fra Norge

Patrick Mortensen har gjort livet svært for mange forsvarsspillere i den bedste norske fodboldrække.

Nu skal han forsøge at gøre det i Superligaen. AGF har nemlig købt den danske angriber i norske Sarpsborg og givet ham en kontrakt, der løber frem til 2023.

Det skriver AGF på sin hjemmeside.

– Det er fantastisk, og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang og møde mine nye holdkammerater.

– Jeg kunne ikke tænke mig et bedre sted at tilbringe mine kommende år end her. Det er en stor klub med en fantastisk opbakning, og jeg har en rigtig fed følelse i dag, siger Patrick Mortensen på AGF’s hjemmeside.

Angriberen skiftede til Sarpsborg fra Lyngby i sommeren 2015. Siden da er det blevet til 47 mål i 121 kampe. I efteråret lavede danskeren 7 mål i 14 Europa League-kampe.

– Efter et stærkt ønske om at flytte hjem til Danmark og med kun et år tilbage af sin kontrakt med Sarpsborg, var det vanskeligt for os at holde på Patrick, siger sportschef i Sarpsborg Thomas Berntsen på klubbens hjemmeside.

– Han har været vigtig for os. Det er en spiller, vi var blevet meget glad for, men vi må også respektere spillerens ønske i denne sag.

Mortensen var også farlig foran mål i sin tid i Lyngby. Her blev det til 50 mål i 82 kampe i både Superligaen og 1. division.

Farvel anfører

Tidligere fredag solgte AGF anfører Pierre Kanstrup til tyrkiske Erzurumspor.

– Når en dør lukkes, åbner der sig en ny, og jeg glæder mig nu til en ny udfordring i en ny og spændende liga, siger den nu tidligere AGF-anfører på hjemmesiden.

Forsvarsspilleren kom til den aarhusianske klub i sommeren 2017 fra Sønderjyske. Han nåede at spille 50 kampe for AGF, hvor han var anfører hele 2018.

Kanstrups kontrakt med AGF stod til at udløbe til sommer, og sportschef Peter Christiansen kalder skiftet for en god løsning for begge parter.

– Pierre har været en god mand for os og en værdsat anfører for holdet, og vi har sat stor pris på hans tid i klubben og hans altid utrættelige indsats på banen og hans behagelige væsen udenfor, siger Peter Christiansen på klubbens hjemmeside.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu