ANNONCE

Knallert-jagt: Borgere måtte springe for livet

21. august 2019 22:30 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Det kunne være endt frygteligt galt.

Politiet søger vidner og ofre i forbindelse med en dramatisk jagt på to unge, der kørte fra politiet på en knallert.

Det skriver Nordsjællands Politi på sin Facebook-side. Det er også her, under overskriften “Er det mon dig?”, hvor der bliver berettet om episoden.

Politiet fortæller, at nogle unge mennesker måske betragter som sjovt og udfordrende at forsøge at køre fra politiet.

Men det er det ikke – langt fra“, skriver politikredsen.

Nordsjællands Politi forsøgte fredag den 9. august at stoppe to unge mænd på en knallert. To på en knallert er ikke lovligt, en af dem bar ikke styrthjelm og derudover kørte den uforholdsmæssigt stærkt. Derfor ville betjenten gerne kigge lidt nærmere på knallert, fører og passager. De valgte dog at tage flugten.

” … og kørte så vanvittigt, at flere fodgængere måtte springe for livet”.

Tilbage i Helsinge, hvor det hele foregik, startede motorcykelbetjenten sirene og blink og satte efter knallerten.

Foran byens Lidl kørte en mindre, hvid varebil ud fra parkeringspladsen. Det nåede knallertføreren dog ikke at opfatte, og han påkørte derfor bilen, så passageren røg af knallerten.

Gennem gågade og sti-system

Det satte imidlertid ikke en stopper for vanvidskørslen, og føreren fortsatte sin flugt.

Så gik det gennem byens gågade, over for flere røde lys for til sidst at ende på et stisystem.

Betjenten kunne her se, hvordan flere fodgængere på det nærmeste måtte springe for livet for ikke at blive ramt af knallerten.

Til sidst fik politiet, med en borgers hjælp, fat i føreren.

Vidner og offer

“Nu vil vi rigtig gerne i kontant med føreren af den hvide varebil fra Lidls parkeringsplads, for han eller hun har nemlig ikke henvendt sig til os efterfølgende. Derudover vil vi også gerne høre fra personer, som var vidner til eftersættelsen, særligt på stierne ved Kongensgavevej, så vi kan få dokumenteret hændelsesforløbet“, skriver Nordsjællands Politi og fortsætter:

“Er du, eller kender du, føreren af den hvide varebil, eller var du vidne til knallertførerens flugt fra os, vil vi meget gerne høre fra dig på telefon 114, og her i opslaget må du gerne tagge personer, som du tror kan ligge inde med viden om episoden.  Vi vil også sætte pris på, at I deler opslaget her på Facebook, så det kan komme ud til så mange som muligt og forhåbentlig ramme dem, vi leder efter”.

Frakendelse

Føreren står til formentlig at få en ubetinget frakendelse af sit kørekort samt bøde for den konstruktive ændring af knallerten (som efterfølgende blev målt til at kunne køre mere en 63 kilometer i timen) og for sin hasarderede kørsel, hvor han tilsidesatte sikkerhed og hensyn i trafikken, mens passageren som minimum kan se frem til en bøde for at sidde bag på knallerten og for ikke at bære styrthjelm.

Artiklen fortsætter under videoen

“Helt overordnet set vil vi gerne slå fast, at vi finder det dybt foruroligende at se – særligt unge – mennesker køre knallert på så hensynsløs en måde, som er til livsfare for både andre og dem selv. I denne omgang endte det hele heldigvis med, at vi fik fat på både fører og passager – sidstnævnte bar endda krykker fra en forudgående knallertulykke – uden at nogen kom til skade. Men det er ikke sikkert, at udfaldet er lige så heldigt næste gang”, slutter opslaget.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu