Knivdrab sidste år bundede i sex

4. juli 2012 08:03 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Knivdrab sidste år bundede i sex
Billede mangler

Baggrunden for et opgør med dødelig udgang mellem fire afghanske mænd den 28. oktober sidste år blev rullet op i retten i går, skriver Frederiksborg Amts Avis.
Den 21-årige afghanske mand, der er tiltalt for drab og drabsforsøg i Sandholmlejren sidste efterår, forklarede i går i retten i Hillerød, at både han selv og hans 28-årige fætter kendte de to mænd, der blev stukket ned ved overfaldet. De to fætre havde begge haft et seksuelt forhold til den 24-årige mand, der døde ved overfaldet efter en byge af stik- og snitsår.
De to fætre blev anholdt kort efter overfaldet, hvor et andet offer slap med stik i maven og på låret. Alle fire kendte hinanden i forvejen fra tidligere ophold i lejren.
Den 21-årige, forklarede i retten, at hans fætter, der tog sit eget liv natten til den 14. december, mens han sad varetægtsfængslet, var vred på den 24-årige, fordi denne havde givet ham sovemedicin, misbrugt ham seksuelt og filmet det med et mobilkamera. Filmstumpen var senere blevet sendt rundt til venner og lagt på nettet. Han forklarede også, at den 24-årige havde arrangeret, at mænd kunne dyrke sex med den 21-årige mod betaling.
De to fætre havde brugt hele dagen den 28. oktober på at lede efter den nu afdøde 24-årige. Det lykkedes sent om aftenen, hvor de stod skjult inden for Sandholmlejrens hovedport, da deres ofre ankom til stedet.
Den 21-årige forklarede i retten, at det var hans fætter, der havde stukket, og at han ikke selv havde stukket nogle af de to ofre. Han har tidligere givet politiet en anden forklaring, men sagde i går, at han kun indrømmede sin del af gerningen, fordi han ville være sikker på at blive fængslet. Han frygtede blodhævn fra den 24-åriges bror, hvis han blev løsladt.
Den 21-årige, der i dag er indlagt på en psykiatrisk afdeling, er diagnosticeret med skizofreni, og anklagemyndigheden kræver, at han dømmes til en psykiatrisk behandling uden tidsfastsættelse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu