Knivdrab: Politi jagter 26-årig mistænkt

2. juni 2016 09:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk

Politiet mener, at en 26-årig mand er gerningsmanden til det knivdrab, der onsdag aften fandt sted i Vejle.

Video: Local Eyes.

Onsdag aften klokken 19.45 modtog Sydøstjyllands Politi via 112 oplysning om, at en mand var blevet stukket med en kniv i Vestergade i Vejle. Han blev kort tid efter erklæret for død.

I en pressemeddelelse forklarer Sydøstjyllands Politi at efterforskningen i løbet af aftenen slog fast, at den afdøde er en 31 årig mand fra Odense. Ifølge politiets oplysninger havde han relationer til bandemiljøet, som medlem af Black Army.

I pressemeddelelsen skriver Sydøstjyllands politi, at man nu også har en mistænkt i sagen:

“På baggrund af vidneafhøringer og en række andre efterforskningsskridt har der formentligt været to mænd med den formodede gerningsmand i Vestergade. De mødtes med ofret – efter de foreløbige oplysninger – efter aftale, og der er i efterforskningen fundet oplysninger, der tyder på, at drabet var planlagt. Gerningsmanden dræbte afdøde med en kniv, som efterfølgende er fundet, sammen med en skarpladt pistol. De to genstande er fundet et stykke fra gerningsstedet på det der formodes at være flugtruten.”

Politiet skriver videre:

“Den formodede gerningsmand er en 26 årig mand fra Vejle med afghansk baggrund, og den ene af de to mænd, der var med ham på gerningsstedet formodedes at være en 22-årig bror til gerningsmanden.”

Ulla Kaspersen, kommunikationschef ved Sydøstjyllands Politi siger til newsbreak.dk, at den formodede gerningsmand endnu ikke er anholdt:

– Hvis han var anholdt havde vi oplyst det i pressemeddelelsen, siger Ulla Kaspersen.

Narkogæld

Sydøstjyllands Politi fortsætter efterforskningen med henblik på at skabe et sikkert grundlag for en retsforfølgelse af gerningsmanden og eventuelt medgerningsmænd. Efterforskningen omhandler bl.a. afklaring af motivet til drabet. De foreløbige oplysninger i sagen tyder på, at motivet skal findes i en narkogæld, som gerningsmanden ikke var i stand til at betale til nu afdøde.

På baggrund af oplysningerne om afdødes medlemskab af Black Army grupperingen, valgte Sydøstjyllands politi meget hurtigt efter modtagelse af oplysningerne om hændelsen, at tage forskellige skridt til at forebygge eventuelle tilløb til voldelige konflikter i bandemiljøet på grund af drabet. Der var derfor i nat politi en række steder i Vejle og på et tidspunkt blev trafikken på Lillebæltsbroerne i en periode standset og overvåget med hjælp fra Fyns politi.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu