København Zoo bag myresluger-sensation

12. december 2012 08:05 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
København Zoo bag myresluger-sensation
Billede mangler

På 10 år er der blevet født seks myreslugerunger i København Zoo.
 
Den er bare 10 dage gammel; alligevel er den nyfødte myreslugerunge allerede en tro kopi af sin mor. Fra fødslen er ungen dækket af en pels med klar og smuk farvetegning, der går i ét med morens pels og sørger for, at ungen er godt camoufleret. Ungen har med det samme et kraftigt greb, der betyder, at den sidder sikkert fast, når den bliver transporteret rundt på ryggen af sin mor.
 
Det er femte gang, at netop denne myreslugerhun får en unge. For bare to år siden svævede hun mellem liv og død, da en ring fra et blodkar i foderet havde sat sig fast om hendes tunge og dermed nedsatte blodtilførslen til tungen. Herefter kunne hun ikke tage føde til sig overhovedet.
 
Myreslugerens redning blev en plastikkirurg, der i samarbejde med Zoos dyrlæger transplanterede en del af tungens raske slimhinde til den beskadigede del og således reddede myreslugerens liv.
 
Den nye myreslugerunge er den anden, der bliver født i år i København Zoo. Det vides endnu ikke, om det er en hun eller han. Det konstateres først, når den er ca. et år gammel.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu