Københavner-borgmester insisterer på at legalisere hash

11. marts 2013 04:48 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Københavner-borgmester insisterer på at legalisere hash

Debatten om fri hash er jævnligt oppe og vende, og nu skal politikerne i Københavns Kommune igen tage stilling til et forslag om en legalisering.

 

Det er sket to gange før, og justitsminister Morten Bødskov (S) har tidligere afvist det. Men det får ikke socialborgmester Mikkel Warming (Ø) til at give op. Det skriver Information.

»Der er mange gode grunde til at igangsætte en forsøgsordning,« siger Enhedslisten-borgmesteren.

»Vi forventer på den ene side, at en legalisering vil føre til mindre kriminalitet og færre penge til de kriminelle bander, der i dag lever fedt af at hashsalget, og på den anden side regner vi med at komme i kontakt med flere unge og få dem fjernet fra et marked, hvor der også sælges hårde stoffer,« fortsætter Mikkel Warming.

Af forslaget fremgår det ifølge Information blandt andet, at der skal sælges hash fra 25 til 40 udsalgssteder, hvor prisen skal kunne konkurrere med priserne i Pusher Street på Christiania og andre steder i København, hvor der bliver solgt hash.

Selv om forslaget om at legalisere hashen på forsøgsbasis tidligere er blevet afvist, så understreger Mikkel Warming vigtigheden af at blive ved med at skubbe på.

»Hvis vi havde opgivet at kæmpe for fixerum, da den socialdemokratiske regering før 2001 sagde nej, havde vi aldrig fået det. Vi må arbejde med oplysning og gøre vores forslag mere og mere konkret og virkelighedsnært og sikre en folkelig opbakning; så må selv en justitsminister flytte sig til sidst,« siger socialborgmesteren.

Der er dog stadig en del at arbejde med, hvis det nye forslag skal have chancen for at blive en succes, mener Peter Ege, der indtil for halvandet år siden var socialoverlæge i Københavns Kommune. Han kalder det nye oplæg for »rimelig ukonkret«.

»Hvis man skulle effektuere en forsøgsordning ud fra oplægget her, skulle der arbejdes videre med mange emner som f.eks. antal udsalgssteder, beliggenhed, uddannelse af personale, åbningstider, rabatpolitik,« siger han til Information.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu