Københavns Kommune nægter uagtsomt manddrab med skraldebil

5. februar 2013 20:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Københavns Kommune nægter uagtsomt manddrab med skraldebil
Billede mangler

Det er nu snart et halvt år siden, at en løbsk miniskraldebil kørte en amerikansk mand ned på Strøget. Den 63-årige turist blev dræbt ved ulykken, og for halvanden måned siden valgte Københavns Politi at sigte den pågældende medarbejder samt Københavns Kommune for uagtsomt manddrab. Tirsdag oplyste kommunen til politiet, at man nægter uagtsomt manddrab.

 

– Vi har gjort alt, hvad vi kan, for at bidrage til opklaringen af, hvordan den tragiske ulykke kunne ske. Det står helt klart, at vi har overtrådt Færdselsloven, og vi er naturligvis dybt optaget af at sikre, at en så alvorlig ulykke ikke sker igen. Men vi mener ikke, at der er grundlag for, at vi skal tiltales for uagtsomt manddrab, siger Jens Elmelund, konstitueret administrerende direktør i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune, i en pressemeddelelse.

Kommunen har erkendt at have overtrådt Færdselsloven, fordi det involverede køretøj havde en defekt sædekontakt og har desuden erkendt sin erstatningspligt.

– Vi tager det meget alvorligt, at sædekontakten har været slået fra. Men den er kun én ud af flere sikkerhedsforanstaltninger i vores køretøjer, og vi har på ingen måde kunnet forudse, at en sådan ulykke kunne ske, siger Jens Elmelund.

Københavns Kommune har fået oplyst af politiet, at anklageskriftet nu er sendt til Københavns Byret, og kommunen afventer nu den efterfølgende retssag.

Selv om der er tale om en sigtelse for uagtsomt manddrab med en strafferamme op til otte år, går man ifølge senioranklager Charlotte Møgelhøj, Københavns Politi, efter en bødestraf.

Dødsulykken fandt sted onsdag 29. august 2012, da føreren af en af kommunens eldrevne skraldebiler var væk fra sin bil. Pludselig begyndte skraldebilen at køre af sig selv og styrede direkte ind i en menneskemængde, heriblandt den amerikanske turist.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu