Københavns Politi forlænger visitationszonen

28. januar 2013 12:03 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Københavns Politi forlænger visitationszonen
Foto: Politi.dk.
Politi

Arkivfoto.

Vold og konfrontationer mellem forskellige bander i områder i og omkring hovedstaden har fået politiet til at forlænge visitationszonen i København.

 

Oprindeligt blev visitationszonen etableret 14. januar på blandt andet Indre Nørrebro, i dele af Nordvestkvarteret, dele af Brønshøj, Husum og Tingbjerg. I en pressemeddelelse skriver politiet, at »baggrunden for beslutningen var flere episoder med voldelige konfrontationer mellem forskellige sjællandske bandegrupperinger, hvorunder der blev anvendt stik, slag og skydevåben«.

Politiet frygter, at »personers liv, helbred og velfærd« er i fare, og den trussel er ifølge ordensmagten fortsat så stor, at betjentene på gaden »stikprøvevis« må blive ved med at undersøge folks tøj og tasker.

Blandt andet ses truslen på gaden ved »en bekymrende manifestation af bandegrupperingernes tilstedeværelser herunder anvendelsen af regulær »uniformering« i form af ensartede trøjer med påskrift, som tydeligt henviser til pågældendes banderelation,« skriver Københavns Politi i pressemeddelelsen.

De afgrænsede områder er valgt ud, fordi politiet har vurderet, at der her er større risiko for, at banderne ramler sammen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu