Københavns vestegn hærges af påsatte brande

11. februar 2013 15:13 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Københavns vestegn hærges af påsatte brande
Billede mangler

Københavns Vestegns Politi beder offentligheden om hjælp, efter man står uden mistænkte i forbindelse med en række påsatte brande, som fandt sted i Albertslund og Vallensbæk i løbet af weekenden.

 

Ulrik Hove, som er lokalpolitileder i Albertslund har en mistanke om, at det er den samme gruppe unge, der står bag alle ildspåsættelserne og opfordrer borgere til at være opmærksomme om aftenen samt henvende sig til politiet, hvis de bemærker mistænkelig adfærd.

– Vi har haft flere påsatte brande, hvor det er gået ud over affaldscontainere. De har heldigvis ikke bredt sig, det kunne de sagtens have gjort, fordi flere af containerne stod i skure. Heldigvis har beboere flere steder opdaget brandene i tide og fået affaldscontainerne væk, og det er rigtig fint, siger Ulrik Hove til Berlingske Nyhedsbureau.

Alene søndag måtte brandvæsenet rykke ud til fem brande i affaldscontainere på Vestegnen. Den første var allerede om formiddagen på Gymnasievej, hvor en plastcontainer udbrændte i Albertslund. Senere, klokken 19.02 og 21.11, var containere på henholdsvis Vognporten og Nordmarks Allé blevet sat i brand. I Vallensbæk blev to unge i mørkt tøj set løbe fra en containerbrand i Løkkekrogen klokken 21.15, og klokken 21.38 var der i Rosenlunden sat ild i to affaldscontainere i et overdækket affaldsskur.

Ifølge Ulrik Hove har man ikke nogen mistænkte i kikkerten og opfordrer derfor beboere til at holde vågent øje med mistænkelig adfærd i aften- og nattetimerne.

– Vi ser meget alvorligt på det her, så hvis man ser noget mistænkeligt, må man meget gerne kontakte os. Vi vil også gerne opfordre til, at man tager et ekstra kig ud af vinduet om aftenen for at se, om der lusker nogle personer rundt ved affaldscontainerne. Det er den mulighed, vi har for at komme længere ind i sagerne og få fat i gerningsmændene, siger Ulrik Hove.

Har man oplysninger i sagen, bedes man kontakte Københavns Vestegns Politi på 114.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu