»Kødbranchen er smækfyldt med dårlig moral«

22. marts 2013 20:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
»Kødbranchen er smækfyldt med dårlig moral«
Billede mangler

Det er ikke kun kødbranchens oksekødsprodukter, der er fyldt med noget, der ikke burde være der. Selve branchen lader også noget at ønske. Det mener fødevareekspert Orla Zinck, der er direktør i Danske Catering Center.

 

»Kødbranchen gør ikke nok for at få et bedre image. Det er endnu et søm i ligkisten. Undersøgelsen viser, at branchen er smækfyldt med dårlig moral og foragt over for de forbrugere, de skal leve af. Det er imponerende,« siger Orla Zinck til politiken.dk.

Fødevarestyrelsen har i kølvandet på den europæiske hestekødsskandale lavet en stikprøvekontrol af 70 oksekødsprodukter hos en række supermarkeder og slagtere fordelt over hele landet for at tjekke, om der skulle være spor af hestekød i.

Det blev der fundet i tre af prøverne.

I 11 af prøverne var der svinekød, og i flere af dem var der mere én procent af det, hvilket giver mistanke om, at der er tale om bevidst svindel.

»Vi kan ikke ud fra undersøgelsen sige, om der er tale om bevidst fusk. Men under alle omstændigheder er det et udtryk for sjusk, hvor man er ligeglad med sine kunder, ikke har styr på sin produktion, og ikke har respekt for kunder, der ikke ønsker at spise svinekød. Hvis der er tale om egentlig fusk, så er motivet klart: Penge. Svinekød er billigere end oksekød,« siger Orla Zinck til politiken.dk.

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) er ifølge eget udsagn »forarget« over afsløringen.

»Branchen bliver nødt til at stramme gevaldigt op på forholdene, og jeg vil nu indkalde dem til et møde. Samtidig sætter Fødevarestyrelsen en større kontrolkampagne i gang målrettet svindel med oksekød,« siger hun i en pressemeddelelse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu