Kødfusk bliver svært at stoppe helt

15. februar 2013 10:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Kødfusk bliver svært at stoppe helt
Billede mangler

Myndigheder over hele Europa har kastet sig ind i jagten på bagmændene i den verserende sag om svindel med hestekød, men det kan blive svært at sætte en stopper for problemet.

 

Administrerende direktør for De Samvirkende Købmænd, John Wagner, håber, at de foranstaltninger og indgreb, myndigheder foretager, skræmmer nogle af kødsynderne væk.

»Hvis der er mange fartkontroller, og det er meldt ud på forhånd, letter folk foden fra speederen. Hvis man ved, man mister sin bil og kørekortet, stopper man formentligt helt med at køre stærkt,« siger han og understreger, at der altid vil være brodne kar.

Torsdag mødtes De Samvirkende Købmænd, Coop og Dansk Supermarked med Fødevarestyrelsen. Resultatet blev, at Fødevarestyrelsen i næste uge vil tage rundt i landet og screene for, om forskellige produkter rent faktisk indeholder det kød, som fremgår af emballagen.

»Vi skal selvfølgelig til bunds i det her. Det vil få en masse konsekvenser for svindlerne. Men det bliver aldrig sådan, at der kan stå personer ved grænsen og stikke kanyler i alt kød. Det tror jeg også godt, folk forstår,« siger John Wagner og forklarer, at der vil være stor opmærksomhed på leverandører af kød, men at mange af virksomhederne, der leverer til danske grossister allerede har skrevet under på, at de vil overholde dansk lov. Dermed har de forpligtet sig til ikke at snyde med deklarationerne.

Resultaterne fra Fødevarestyrelsens screening i de danske kølediske foreligger om én måned.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu