ANNONCE

Gør dit bilkøb så billigt som muligt

17. marts 2018 10:53 | Af: Louise Bennetzen, lb@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

Der er en række forskellige måder at finansiere dit bilkøb på. Læs her, hvilke muligheder der kan være til din fordel.

En bil er en af de investeringer, som per definition ikke er en god investering. Man køber bilen, kører i den og taber løbende penge på den. Når det er sagt, hvordan gør man det billigst muligt, når man skal købe bil?

Der er nemlig en række overvejelser, man kan gøre sig for at gøre investeringen så billig som mulig.

Køb bilen på kortet – det er billigst

Når du skal købe bil, skal du finansiere købesummen, og den billigste løsning er at lægge pengene på bordet, hvis du kan.

Det siger Karsten Meyland Lemche, der er testkører for FDM’s blad, Motor.

– Hvis du har en kontantbeholdning, så er det rigtig godt at bruge, siger han.

Dermed undgår du stiftelsesomkostninger på at optage et lån og løbende renter. Det er ekstra omkostninger, som du undgår, hvis du skal købe bil.

Det billigste “billån”

Hvis kontanter ikke er en mulighed, så er næste løsning at kigge på, om der er friværdi i din bolig. Det siger Karsten Meyland Lemche.

Her kan det være en fordel at vælge et lån, som fungerer som en kredit – ofte kaldet en boligkredit eller et prioritetslån.

– Med en kredit er fordelen, at når du så køber din næste bil, skal du ikke bruge penge på stiftelsesomkostninger en gang til, siger han og fortsætter:

– Så hver gang du skifter bil, vil du kunne spare i gennemsnit 7000 kroner på stiftelsesomkostninger, siger han.

Skal du låne penge til bilen uden at kunne stille sikkerhed i en ejerbolig, så er det vigtigt at få flere lånetilbud både fra bilforhandleren, din bank og andre finansieringsselskaber. På den måde kan du sammenligne stiftelsesomkostninger og årlige omkostninger i procent (ÅOP) og forhandle det bedste lån hjem.

Lease bilen, hvis du vil skifte den ud hurtigt

Jan Lang, der er kommunikationschef hos Bilbasen, nævner dog endnu en finansiel løsning, der kan være økonomisk attraktiv for nogle – nemlig leasing.

– Hvis du ved, at du skal køre langt til arbejde i en periode, eller du ved, at du inden for et år eller to skal have et barn, og dit behov dermed ændrer sig, så kan leasing være en fordel, siger han.

Leaser du en bil med en forholdsvis lav engangsydelse i to år, kan du ifølge Jan Lang spare helt op til 20-25.000 kroner vejet op imod et klassisk billån.

Helt overordnet kan man ifølge Jan Lang sige, at den billigste måde at købe og eje en bil på er at købe en bil, der lever op til ens behov i mange år, og beholde den i lang tid.

Fakta

Diesel eller benzin?

Hvad er egentlig bedst, hvis du skal have en pendlerbil – diesel eller benzin?

  • Hvis du skal pendle langt, kan det for det meste betale sig at købe en dieselbil frem for en benzinbil.
  • Men man skal op og køre omkring 25.000-30.000 kilometer om året, før det kan betale sig, at køre i en dieselbil.
  • Du kan beregne udgifterne ved at køre i en diesel- eller benzinbil ved at bruge FDM’s beregner på: http://www.fdm.dk/biler/bilkoeb/benzin-eller-diesel

Kilde: FDM.

Kilde: Karsten Meyland Lemche, Jan Lang.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu