København fryser: Store dele af hovedstaden uden varme på iskold dag

26. november 2018 11:08 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Indre By, Nørrebro og Nordvest i København er mandag morgen og formiddag ramt af manglende fjernvarme, oplyser Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor.

København fryser: Store dele af hovedstaden uden varme på iskold dag
Tusindvis af kunder står uden varme. Hofor håber, den er tilbage omkring middagstid. (Foto: Shutterstock)

På en af de koldeste morgener i lang tid må tusindvis af danskere klare sig uden et varmt morgenbad eller varme i radiatorerne.

For Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, Hofor, oplyser på deres hjemmeside, at store dele af Indre By, Nørrebro og Nordvest står uden fjernvarme. Problemet har varet fra tidlig morgen mandag, og forventes at vare til omkring middag, skriver Hofor:

“Der er en del kunder i Indre By, Nordvest og Nørrebro, som ikke har varme og varmt vand her til morgen. Vi arbejder på højtryk på at få startet kedlerne igen og forventer, at fjernvarmen er tilbage hos alle vores kunder midt på dagen. Vi beklager de gener, som afbrydelsen giver,” lyder det på hjemmesiden.

Til Ekstra Bladet fortæller pressemedarbejder ved Hofor, Marianne Nielsen, at de ikke ved, hvor mange kunder, der er ramt af nedbruddet. Fordi nogle kunder har fået tilsendt ekstra varme fra andre områder, fortæller hun:

– Derfor har vi intet overblik over, hvor mange mennesker, det helt præcist drejer sig om. Men vi kan godt forstå, at det er en ærgerlig situation. Specielt når det er sådan en kold dag, siger hun til Ekstra Bladet.

Tidligere mandag forklarede Danmarks Meteorologiske Institut til Newsbreak.dk, at det er hundekoldt.

– Temperaturen stiger kun langsomt i løbet af formiddagen, så vi i eftermiddag kommer op på mellem 1 og 5 graders varme, sagde vagthavende meteorolog Martin Lindberg.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu