ANNONCE

Købmand tager sagen i egen hånd

5. marts 2021 20:01 | Af: Massimo Grillo, ms@newsbreak.dk

Købmanden opfordrer unge bag hærværk til at melde sig i stedet for at blive meldt til politiet

Købmand tager sagen i egen hånd
Det var dette syn, der mødte købmand Morten Rytter Hansen fra Rema 1000 i Hadsund. (Privatfoto)

Bestyreren for Rema 1000 i Hadsund blev pænt træt af at møde ind til sin butik for at se, at fortovet var dekoreret med supermarkedets egne blomster.

I stedet for at ringe til politiet og melde hærværket, har han på Facebook opfordret de involverede til at melde sig, betale for blomsterne, og så er den potte ude.

– Jeg vil hellere ordne det selv med dem. De har nok kedet sig, og så har de begået en dumhed. Men at lave en politisag ud af dem, og at de skulle risikere en plet på straffeattesten, synes jeg, ville for for meget. Det var da nemmere, at vi selv ordnede det, siger Morten Rytter Hansen til Newsbreak.dk.

Det er ikke pengene

Ingen har meldt sig endnu. Facebook-opslaget er ellers gået halvviralt med foreløbigt over 1000 delinger.

Heri informerer købmanden også om sit detektivarbejde, eftersom han har set overvågningsbillederne – og sammen med sine medarbejdere har kunnet genekende mange fra den 8-10 personers store gruppe.

Han har fundet deres profiler på sociale medier, og nu kan kun tiden vise, om nogen melder sig og får gælden ud af verden.

– Det er jo ikke de 200-300 kroner, blomsterne stå mig i. Det er mere princippet i det. Politiet har faktisk været forbi. Det blev jeg lidt overrasket over, for jeg har ikke ringet til dem, siger Morten Rytter Hansen.

– Det er selvfølgelig min egen dovenskab, at jeg ikke har taget blomsterne ind. Det har bare aldrig været noget problem, siger Morten Rytter Hansen.

I de mange kommentarer til Facebook-opslaget er der lutter opbakning til købmanden og hans opfordring til at melde sig selv. En stor del af borgerne mener dog, at han burde melde hærværksmændene til politiet

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu