ANNONCE

Købt mad her? Kan være fra syge dyr

27. oktober 2020 21:31 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Fødevarestyrelsens Rejsehold har beslaglagt grise og kødprodukter fra dyr, som er slagtet uden dyrlægekontrol og under uhygiejniske forhold.

Købt mad her? Kan være fra syge dyr
Fødevarestyrelsen har lukket en ulovlig slagter. Og advarer eventuelle kunder. Arkivfoto: Colourbox.

Fødevarestyrelsen har lukket en ulovlig slagter.

Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse. 

​Da medarbejderne fra Fødevarestyrelsens Rejsehold sent tirsdag kom på uanmeldt besøg i en garage på Århusvej 149 i Trustrup på Djursland fandt de tre grisekroppe, rullepølsekogeri og røgeri med bacon og griseører.

Virksomheden er ikke registreret i Fødevarestyrelsen, og dermed har Fødevarestyrelsen ikke ført kontrol dyreslagtningen og virksomhedens håndtering af hygiejne, nedkøling og skadedyrssikring.

Ud over grise har det ulovlige slagteri solgt oksekød.

Ikke godkendt til produktion

Virksomhedens udskæring og produktion af blandt andet bacon og rullepølser er sket i en privat bygning, som ikke er godkendt til fødevareproduktion.

Selve slagtningerne er sket på lokale landbrug uden en forudgående lovpligtig dyrlægekontrol.

“Fødevarestyrelsen kan derfor ikke afvise, at dyrene var syge, da de blev slagtet. Slagtning på et landbrug, der ikke er indrettet til formålet betyder, at der er stor risiko for, at kødet bliver forurenet med bakterier”, står der i pressemeddelelsen.

Ejeren af det ulovlige slagteri har tidligere været fradømt retten til at drive fødevarevirksomhed. Han oplyser, at han har slagtet mellem 10 og 15 grise og en ko. Han har afvist at oplyse, hvem han har solgt kød og kødprodukter til.

Derfor opfordrer Fødevarestyrelsen forbrugere, der har købt kødprodukter fra garagen i Trustrup til at smide varerne ud, da de kan være sundhedsskadelige.

Trods flere forsøg har det ikke været muligt for Newsbreak.dk at få kontakt til personerne på adressen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu