Kød i fryseren? Dette kan være fyldt med salmonella

25. juni 2018 18:14 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Tjek din fryser - dette kød kan være inficeret.

Det er grillvejr. Og intet bedre end at smide et godt stykke kød på den.

Der er dog lige en slags, du skal være opmærksom på; det er nemlig kaldt tilbage på grund af fare for salmonella.

Det er kalkunschnitzler (Roasted Tomato), solgt i Lidl, der kaldes tilbage. En holdbarhedsanalyse har påvist salmonella i kødet.

Det oplyser Lidl i en pressemeddelelse.

Kødet, det drejer sig om, er stemplet med holdbarhedsdato 19.06.2018.

“Hvis kødet mod forventning ikke gennemsteges til en kernetemperatur på minimum 75°C, eller køkkenhygiejne ikke overholdes, kan der opstå infektion med salmonella”, skriver Lidl i meddelelsen, men understreger, at hvis kødet gennemsteges, er der ingen fare.

Symptomerne på salmonella-infektion kan være diarré, feber og opkast.

Har du frosset kødet ned, da det er over sidste anvendelsesdato, skal du enten kassere varen eller returnere den til Lidl.

Lidl oplyser til Newsbreak.dk, at der ikke på nuværende tidspunkt er nogle tal på, hvor mange pakker af kødet, der er solgt.

Her får du pengene tilbage – også hvis du ikke har din bon med, oplyser Lidl.

Fakta

Symptomer på salmonella

  • Symptomerne er diarré, mavesmerter, feber, hovedpine og måske kvalme og opkast.
  • Sygdommen kan vare fra få dage til flere uger.
  • I sjældne tilfælde, hvor salmonella giver blodforgiftning, kan man blive syg i længere tid.
  • Man bliver gerne syg 1/2 – 2 døgn efter at have spist fødevaren med salmonella.

Kilde: Fødevarestyrelsen

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu